Јанко Типсаревић најавио крај каријере, последњи наступ за Србију

Српски тенисер Јанко Типсаревић најавио је на свом Инстаграму да ће на крају сезоне завршити са активним играњем тениса. Последњи турнир на којем ће учествовати је Дејвис куп у Мадриду.

Јанко Типсаревић, један од најбољих српских тенисера свих времена, најавио је да ће на крају сезоне завршити каријеру.

"Било је ово сјајних 16 година. После много преиспитивања и размишљања шта ми је важно у овој фази живота и шта ме чини срећним, одлучио сам да се повучем из професионалног тениса. Нећу да пишем срцепарајуће говоре (бар не још) који ће вас расплакати, пошто ме чека још тениса. Осим Ју-Ес опена следеће недеље и неколико АТП турнира, последње такмичење на ком ћу учествовати је Дејвис куп у Мадриду. У наредним годинама главни фокус ће ми бити породица, тениска академија и међународни коучинг. Хвала свима на непрекидној подршци", написао је Типсаревић на свом Инстаграм налогу.

Дејвис куп у Мадриду, у новом формату, игра се од 18. до 24. новембра.

Јанко је у каријери освојио четири АТП титуле, најбољи пласман на АТП листи било је осмо место (2012. године). Био је најбољи јуниор на свету, а јуниорски Аустралијан опен освојио је 2001. године.

Типсаревић је у јуну напунио 35 година.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи