Медведев зауставио Ђоковића у полуфиналу Синсинатија

Новак Ђоковић неће бранинити титулу освојену прошле године у Синсинатију. Први тенисер света поражен је у полуфиналном дуелу од Руса Данила Медведева резултатом 6:3, 3:6, 3:6. Противник руском тенисеру у борби за трофеј биће Белгијанац Давид Гофен.

Почетак меча није најављивао овакав расплет догађаја. Новак је одлично ушао у дуел, направио брејк у шестом гему, који је успео да сачува и рутински дође то тријумфа у првом сету.

И други сет наш тенисер је започео у истом ритму све до резултата 3:3. Медведев се тада буди, подиже ниво игре и агресивност и прaви свој први брејк на мечу који му је био довољан да изједначи резултат на 1:1. Рус је променио начин игре, почео је да скраћује поене и подигао ниво сервиса што му је и донело жељени резултат.

Медведев је и трећи сет започео како је завршио други, дошавши до брејка већ у трећем гему одлучујућег сета. Ђоковић је до краја меча покушавао да стигне предност одличног Руса који му то ипак није дозволио.

Рус је тако остварио и другу везану победу из пет дуела са Ђоковићем.

Противник Медведеву у борби за трофеј у Синсинатију биће Белгијанац Давид Гофен који се пласирао у у своје прво финале турнира Мастерс серије савладаши Француза Ришара Гаскеа са убедљивих 6:3, 6:4 за сат и 17 минута игре.

Ток меча:

01.54 - Крај меча. Новак неће бранити титулу, Медведев осваја и трећи сет резултатом 6:3.

01.49 - Медведев на корак од победе у овом мечу, наш тенисер сервира за наставак дуела - 3:5.

01.36 - Новак рутински осваја гем на свој сервис и прекида мини серију Медведева - 2:3.

01.30 - Проблеми за Ђоковића, Медведев му одузима сервис у трећем гему за предност од 2:1. Руски тенисер значајно је подигао ниво игре.

01.26 - И на старту трећег, одлучујућег сета, тенисери сигурни на свој сервис - 1:1.

01.20 - Рус осваја други сет резултатом 6:3 за 35 минута игре. Пад концентрације Ђоковића у финишу сета омогућио је Медведеву да се резултатски врати у меч.

01.18 - Пад у игри нашег тенисера, Медведев прави брејк и имаће прилику да на свој сервис изједначи резултат у сетовима.

01.08 - Новак без проблема осваја гем на свој сервис - 3:3.

01.04 - Медведев са два ас ударца спасава брејк лопту. Руски тенисер затражио је помоћ лекара по завршетку гема.

01.00 - И у наредна два гема тенисери сигурни на свој сервис - 2:2. Руски тенисер, у паузи између гемова, пожалио се на проблем са мишићем руке.

00.52 - Без брејка на старту другог сета - 1:1.

00.44 - Ђоковић рутински осваја први сет резултатом 6:3. Висок ниво игре нашег тенисера који није дозволио Русу да се разигра у првом сету. Први сет трјајо је 35. минута.

00.37 - Брејк потврђен, Новак води са 5:2 и на корак је од освајања првог сета.

00.34 - Ђоковић први прави брејк на мечу и стиже до предности од 4:2. У досадашњој игри нашег тенисера не примећује се било какав проблем са евентаулним боловима у лакту због којих је у четвртфиналном дуелу против Луке Пуја био принуђен да затражи лекарску интервенцију.

00.23 - Још једном Ђоковић и Медведев лако освајају поене на свој сервис - 2:2.

00.16 - Оба тенисера започели су меч освојеним гемовима на сигуран сервис - 1:1.

00.10 - Почео је меч, наш тенисер први на сервису...

00.05 - Ђоковић и Медведев изашли су на Централни терен комплекса у Синсинатију. Следи загревање а ускоро и почетак полуфиналног меча.

23.55 - Белгијанац Давид Гофен пласирао се у у своје прво финале турнира Мастерс серије савладаши Ришара Гаскеа 6:3, 6:4.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара