Серена коначно победила Осаку, Јапанки је утеха прво место

Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале турнира у Торонту победом над Наоми Осаком из Јапана. Вилијамсова је одиграла један од најбољих мечева ове сезоне и савладала Осаку резултатом 6:3, 6:4.

Једна од најбољих играчица свих времена је успела да пробије баријеру и након два пораза од Јапанке дође до тријумфа.

Посао је завршила за 78 минута, успела да се реваншира за пораз у финалу Ју-Ес опена прошле сезоне, највише захваљујући одличном сервису.

Чврсто је чувала гемове у којима је имала почетни ударац, по један брејк у сваком сету јој је био довољан, па ће се у борби за финале, помало изненађујуће, састати са Мари Бусковом из Чешке.

Она је прошла захваљујући предаји Симоне Халеп, која је због повреде одустала када је изгубила први сет – 6:4.

У другом полуфиналу састају се Бјанка Андреску и Софија Кенин.

Иначе, ни Осака неће бити превише тужна након испадања у Торонту, пошто ће се од понедељка поново вратити на прво место ВТА листе. Наоми ће заменити Ешли Барти која је недавно њу скинула са врха, а све то захваљујући споменутој Бјанки Андреску која је победила Каролину Плишкову.

Плишкова је била друга кандидаткиња за место "број 1", али ће морати још мало да сачека уколико жели да понови успех са краја 2017. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво