Ђоковић добио "паклен" жреб за мастерс у Синсинатију

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није имао среће приликом жреба за мастерс у Синсинатију који почиње следеће седмице. Ђоковић је постављен за првог носиоца и он је тај који предводи горњу половину костура, али ће на свом путу имати неколико изузетно тешких противника.

Новак је прошле сезоне освојио трофеј у америчком граду, слободан је у првом колу, док одбрану титуле започиње од победника сусрета Сем Квери – Пјер-Иг Ербер.

Уколико успешно савлада прву препреку, што се очекује, ривал већ у трећем колу могао би да му буде Џон Изнер или Душан Лајовић. Високи Џон се вратио после повреде стопала. традиционално игра најбоље на америчком бетону и биће фаворит против Дуција.

Четвртфинале му доноси још једну "бомбу" – пројектовани противници су му Карен Хачанов или Ник Кирјос, а у полуфиналу би могао да се састане са Роџером Федерером.

Швајцарац, који је Синсинати освајао седам пута (46 победа), не би требало на старту да има проблеме, али му каснија фаза турнира доноси противнике попут Стана Вавринке, Григора Димитрова, Данила Медведева или Стефаноса Циципаса.

Као и обично, доњу половину жреба предводи Рафаел Надал, који се током ноћи пласирао у полуфинале Монтреала.

И Надал ће бити слободан, после су му на путу Кристијан Гарин или Адријан Манарино, а у том делу је и Кеи Нишикори.

У очекиваном полуфиналу би требало да се састане са четвртфим носиоцем Домиником Тимом, који ће такође имати изузетно тежак посао.

Већ у првом мечу ће имати велики изазов, пошто чека победника дуела Ришар Гаске – Енди Мари. Британац ће одиграти први меч у синглу након Аустралијан опена и две операције кука.

Тим је фаворит да дође у завршницу, само ће пре тога морати да прескочи имена попут Александера Зверева, Марина Чилића, па и нашег Ласла Ђереа. Ђере отвара турнир тешким окршајем са Дијегом Шварцманом из Аргентине.

Турнир у Синсинатију на програму је од 12. до 18. августа и игра се за наградни фонд од 6.056.280 долара.

Ђоковић брани титулу од прошле године, када је учинио нешто што никоме до сада није пошло за руком и комплетирао "златни мастерс", односно објединио трофеје са свих турнира из серије 1.000.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво