Кирјос поново направио шоу и победио Циципаса у полуфиналу Вашингтона

Аустралијски тенисер Ник Кирјос пласирао се у финале турнира из серије 500 у Вашингтону, победом над Стефаносом Циципасом са 6:4, 3:6, 7:6 (9-7). Кирјос је одиграо још један одличан меч, забављао публику и противника, па ће имати прилику да се бори за шести трофеј у каријери.

Момак из Канбере, који је пронашао форму на америчком бетону, добио је први сет захваљујући једном брејку, да би и почетком другог одузео сервис ривалу.

Ипак, Циципас је показао због чега ће од понедељка бити пети играч на АТП листи – узвратио је брејком, потом направио још један и изједначио у сетовима.

Током дуела виђена је и занимљива ситуација када је Грк затражио од свог тима да му донесе нови пар патика јер му актуелни није одговарао. "Пошиљку" је лично преузео 24-годишњи Аустралијанац и театрално му је предао.

Ово је иначе био омаж ситуацији са меча Циципаса и Беноа Пера, када се Француз изнервирао што се Стефанос преобувао, а Кирјос је то искористио да испрозива супарничког спонзора свог "Најкија".

"Само сам желео да убрзам процес. Иначе, 'Адидас' је ужасан", казао је на конференцији за медије.

Одлучујући део игре је решен у тај-брејку, пошто је протекао без превеликих резултатских узбуђења, осим што је Кирјос спасао две брејк прилике при резултату 2:2. Додатни гем је тек био нестваран - Ник је повео 5:1, потом изгубио пет узастопних поена и омогућио противнику меч лопту.

Њу је спасао, да би нешто касније искористио своју другу и завршио посао за више од два сата игре. Пре него што је одсервирао за тријумф, консултовао се са једним навијачем из првог реда, са којим се и загрлио пред последњи поен.

Иначе, турнир у престоници Сједињених Америчких Држава обележио је и дубл који су играли управо Кирјос и Циципас. Они су заустављени у раној фази, али су развили пријатељство.

Кирјос ће се за титулу борити са Данилом Медведевом, који је са два пута по 6:2 савладао Петера Гојовчика.

Очигледно је да се мало смирио и овај успех донеће му велики скок (најмање 18 позиција), док би се у случају победе у финалу вратио међу најбољих 30. Ни Циципас неће бити незадовољан јер ће се први пут у каријери наћи у топ 5 светског тениса.

Турнир у Вашингтону игра се за наградни фонд од 1,9 милиона долара.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара