Новак: Меч за век векова, трава је била укуснија него икад

Новак Ђоковић заувек ће памтити финале Вимблдона и победу над Швајцарцем Роџером Федерером у једном од највећих тениских мечева свих времена. "Био је то меч за век векова, узгред, трава је била укуснија него икад", написао је Новак на Инстаграм профилу.

Најбољи тенисер света је после скоро пет сати игре и две спасене меч лопте победио Федерера 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6 и 13:12 (7:3) у историјском финалу на грен слему у Лондону.

Финални меч између Ђоковића и Федерера трајао је четири сата и 57 минута, чиме је постао најдужи финални дуел у историји Вимблдона. Такође, први пут у историји победника је одлучио тај-брејк петог сета, који се игра после 24. гема у одлучујућем делу меча.

Новак је трећи пут савладао истог ривала у финалу престижног турнира, истовремено је продужио низ тријумфа над Швајцарцем, којег је побеђивао у последњих пет међусобних дуела.

"Био је то меч за век векова. Меч који ћу доживотно памтити и препричавати својој деци. Вечна захвалност Небесима што су ми дозволили да будем део оваквог спектакла. У ово мечу је свега било. Поштовање Федереру на великој борби. Тениско "Путовање" у последњих 12 месеци је стварно било фасцинантно. Враћање тенису од повреде, жеља да се достигне ниво тениса који би ми дозволио да се такмичим за највеће трофеје у тенису. Вера у себе, упорност, посвећеност и велика подршка мојих ближњих су ми дозволили да будем овде данас. Благословен сам и веома сам свестан тога. Било је задовољство стварати историју на древним теренима Вимбледона и делити терен поново са легендом нашег спорта. Наставићу да сањам да будем део овако незаборавних тренутака у будућности. Узгред, трава је била укуснија него икад", написао је први рекет света на свом Инстаграм профилу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво