Ко може да присуствује вимблдонском финалу?

Милијардама гледелаца вимблдонског финала у свим деловима света чини се да меч године на Централном терену могу да гледају само аристократе, богаташи, познате личности и покоји акредитовани новинар. Мало ко зна да постоји начин да уживо гледате тениске асове и успут помогнете најсиромашнијима у Британији.

Да бисте ушли у вимблдонски комплекс, потребно је да имате само осам фунти и доста времена, јер се сатима чека у реду. Карта за први терен кошта само 33 фунте и уз њу, као и карту за улазак у комплекс, добијате и радио-предајник како бисте могли да слушате званични коментар свих мечева. Али ако желите да уђете на Централни терен, морате да знате једну тајну.

"Препродаја карата је део вимблдонске традиције од 1956. године. Када неко напусти један од главних терена, ми скенирамо те карте и пуштамо их у препродају на овим шалтерима по ниској цени за људе који имају само дневне карте за вимблдонски комплекс. Наши навијачи су вредни и одани и чекају у реду целу ноћ. Пуштамо их у комплекс у 10.30, где формирају нови ред испред ове кућице. У три сата после подне пуштамо карте у препродају", каже за РТС Урлика Хогберг, менаџер препродаје карата Свеенглеског тениског клуба у Вимблдону.

Карте за Централни терен никада нису у слободној продаји. Да бисте стекли право да их купите, морате унети своје име у вимблдонску Божићну лутрију. Само извучена имена могу да седну на Централни терен. Међутим, велики број корпорација и спонзора има своје карте. Дипломатски кор има право на своје. Новинари уз одређене акредитације такође могу да гледају финале. Зато је за обичан свет препродаја једини начин да уживо прате историјске тениске мечеве.

"Целокупан приход намењен је вимблдонској фондацији – добротворном друштву Клуба. Од 1956. године сакупили смо три и по милиона фунти. Прошле године сакупили смо око 350.000 фунти. Приход који сакупимо током две недеље допуњава један од главних снабдевача вимблдонског турнира са око 170.000 фунти. До сада смо прикупили око 255.000 фунти и ако томе додате још 170.000, стижемо до приличне своте", каже Хогбергова.

Препродаја карата не користи само љубитељима тениса.

"Новац одлази на више адреса. Део иде локалним добротворним организацијама, дакле, заједници у Вимблдону, општинама Вандсворт и Мертон. Део уплаћујемо ватрогасцима, морнарици и војсци. Део одлази удружењима, која се пријаве одређене године. Дакле, помоћ се уплаћује широком спектру организација како би нашао нови дом и помогао људима да живе боље", рекла је Хогбергова.

Укратко, уз мало среће и стрпљења можете гледати финале на Централном терену за само 15 фунти. Ова кућица на Вимблдону једна је од најбоље чуваних тајни највећег тениског турнира света.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво