Си-Ен-Ен: Ђоковић није популаран као Федерер и Надал, али…

Амерички Си-Ен-Ен детаљно је анализирао велику победу Новака Ђоковића над Роџером Федерером за трофеј Вимблдона и у извештају написао да српски ас можда неће бити популаран и вољен код навијача као Швајцарац и Рафаел Надал, али их редовно побеђује на најважнијим турнирима.

У финалу у Лондону, описаном као историјском и веома узбудљивом због трајања од скоро пет сати, Си-Ен-Ен је у први план ставио и Ђоковићеву прославу титуле, сада већ традиционалну, једење траве.

"Ђоковић је спасао две меч-лопте и победио увек популарног Швајцарца у најдужем финалу у историји Вимблдона", наводи се у почетку текста.

Важан простор добила је и чињеница да је најбољи тенисер света дошао до бројке од 16 гренд слем титула и приближио се рекорду Федерера од 20, док Надал има 18, а Си-Ен-Ен Ђоковића види као првог фаворита на Ју-Ес опену.

"Следеће године могло би да дође до промена, поготово ако Ђоковић освоји Ју-Ес опен, где ће, како ствари стоје, бити први фаворит", пише у тексту, уз подсећање да Ђоковић има 32 године, пет мање од Федерера.

Истиче се и податак да је Ђоковић последњи пут поражен од Федерера на гренд слему чак пре седам година, у полуфиналу Вимблдона, а од Надала 2013. ако се изузме Ролан Гарос на коме је Шпанац доминантан.

"Можда није популаран као Федерер или Надал и не добија толико љубави од навијача, што иритира Ђоковића, али их редовно побеђује на турнирима "који се рачунају", закључују из Си-Ен-Ена.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво