Ђоковић за РТС: Могу да победим свакога када сам на свом врхунцу

Најбољи светски и српски тенисер Новак Ђоковић након победе над Шпанцем Робертом Баутиста-Агутом изјавио је за РТС да упркос томе што је противник био веома незгодан, верује да када добро игра, може да савлада било ког тенисера на свету.

Ђоковић и Агут су поново одиграли неизвестан меч, а кључни детаљ одиграо се у трећем сету, када је Новак спасао брејк лопту у поену који је имао 45 размена удараца. 

"Нисам знао за тај податак. Сложио бих се да је то био ударац који је пресудио победу. Поприлично дуга размена по дијагонали, знао сам да ће да држи по дијагонали и чека моју грешку, а ја сам сачекао идеалан моменат и позицију да променим угао и да припремим паралелу која је ушла. Подигао сам ниво игре и био растерећен од тог момента. По квалитету игре последњи сет је био најбољи, врло сам срећан због још једног финала", изјавио је Новак.

Шпанац Агут је савладао Ђоковића два пута ове године, али Новак не мисли да је он неко против кога не жели да игра.

"Ја сам од њега изгубио 2 пута ове године, додуше на тврдој подлози, а оба меча која сам изгубио била су слична, где сам водио сет и брејк, а он се вратио. Данашњи меч је тако почео, поделили смо по сет и трећи сет се ломио. Кључно је било ментално сломити тај отпор, он је ушао у своју машину која је јако константна, прави мало грешака и људи га потцењују, први пут је био у полуфиналу Гренд Слема, али он је стално у 15 најбољих у свету. Ту заслужује да буде, поготово последњих годину и по дана, доста је напредовао и подлога му одговара. За мене је врло незгодан играч, али нема играча против којег не бих желео да играм јер сам свестан да могу да победим свакога када сам на врхунцу", додао је Новак.

Публика у Лондону поново је била наклоњена Новаковом противнику, што није изненађење за српског тенисера.

"То је добра припрема за финале. Играо сам са Федерером и Надалом финала на Вимблдону и имам позитиван скор, прихватам публику и противника, трудим се да будем у свом елементу и да одрадим оно што треба", закључио је Ђоковић.

Финале Вимблдона између Ђоковића и Федерера игра се у недељу од 15.00 часова. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво