Баутисти пропала Ибица и Новаково штеловање за завршницу

У Оранги парку било је несвакидашње мало људи. Осећа се у ваздуху да је завршница турнира. Фокус је са свих споредности у комплексу Ол Ингланд клаба сада усмерен само на мечеве. У делу за загревање тек понеки јуниор који се спрема за тренинг, са терена у тренуцима када стижем излази Роберто Баутиста Агут, док Новак Ђоковић увелико вежба на једном.

"Роберто је мирна и стабилна особа, која ради по устаљеним принципима и тако смо се припремали и за дуел са Ђоковићем", рекао је Пепе Вендрел, тренер Баутисте Агута.

Шпанац је можда и највеће изненађење овогодишњег турнира – савршено је искористио чињеницу да су терени спорији, адаптирао се и направио резултат каријере.

Момак који ће у најлошијем случају од понедељка бити 13. играч на АТП листи има, тениски речено, равну игру, без много спина и његове лоптице не одскачу превише од подлоге. Сервис је у довољној мери прилагодио трави и то је резултирало полуфиналом. Међутим, ни он није очекивао да ће се толико задржати у Лондону.

"Планирао сам да у ово време будем на Ибици. Сада морам да откажем одмор како бих се припремао за полуфинале Вимблдона", нашалио се Баутиста Агут који је у последња два меча побеђивао Ђоковића.

Новак је у више наврата истицао да му не одговара стил ривала. У претходним дуелима му је попуштала концентрација и дозвољавао је Шпанцу да преузима иницијативу. Роберто је познат по периодима током којих готово никада не греши и бранилац титуле ће сада за то морати да пронађе решење.

"Ваљда ће се и он једном уплашити. Ово му је прво полуфинале гренд слема у каријери", рекао сам колеги док смо гледали како Новак спарингује са двојицом јуниора.

На светло сивој мајици са препознатљивим логоом "Лакоста" добро се оцртавало колико се презнојио, можда и највише откад га пратимо на тренинзима. Добар део тренинга био је посвећен намештању и ставу за ритерн, после чега се увелико радило на форхенду. Тренер Марјан Вајда му је неколико пута руком показао како да реагује код тог ударца.

Ђоковић је пажљиво слушао, а Словак, нагађам из перспективе из које сам гледао, желео бржу реакцију и нешто оштрији замах свог пулена.

"Историјски ми је бекхенд био чвршћи ударац. Форхендом се више прави, а више и греши. То није случај код мене, него код свих играча", покушао је колегама из Спортклуба да објасни о чему се тачно радило.

Нема сумње да ће много зависити од Ђоковићеве комбинације сервис-ритерн и, уз добро дозу миксовања, Робертов план би могао да почне да пуца. Значи, важан ударац биће слајс – њиме ће Србин сигурно покушавати да измешта противника из комфорне зоне.

"Нека се котрља, нека се котрља", викао је један од двојице споменутих јуниора, што је свим присутнима привукло пажњу.

За крај тренинга поново је организовано боћање. Једном на мрежи, други пут са сервис линије, трећи пут се са основне линије баца лопта на другу страну, а победник је онај чији хитац буде најближи основној линији. У тим тренуцима млади Британац је погодио и потерао Ђоковићеву лоптицу мало даље, али му то није помогло да избегне казну.

А она је била поприлично интересантна – двојица најлошијих (други је био њихов тренер) морали су да се наслоне уз ограду и надају се да их остали неће погодити у задњицу.

Популарне трте некако су преживели јер су прецизни само по једном били Новак, Вајда и физио Миљан Амановић.

Имали су среће, без сумње. Сви они који су на теренчету у крају чекали да их другари напуцају после изгубљене партије, знају о чему причам.

У другом мушком полуфиналу, које ће извесно бити занимљивије овдашњим медијима, састаће се Роџер Федерер и Рафаел Надал. Швајцарац и Шпанац до сада су рекете укрстили у 39 наврата, последњи пут пре неколико недеља у полуфиналу Ролан Гароса, али ће им ово бити први дуел на Вимблдону након 11 година.

"Нема јасног фаворита. Надал је већ неко време у изузетној форми и, иако неколико година није освојио титулу овде, традиционално игра добро на трави. Имали смо фантастичан меч прошле године у полуфиналу. Можда је Федерер због своје историје и успеха на Вимблдону у малој предности, али Надал је у сјајној форми", казао је Ђоковић за РТС.

У тренуцима када сам се враћао да све ове мислим предочим у текст, са Централног терена се чула велика граја.

Симона Халеп је постала прва финалисткиња у женској конкуренцији, декласирала је Елину Свитолину са 6:1, 6:3. Недуго затим је сазнала и име противнице – биће то Серена Вилијамс, која је била још убедљивија против Барборе Стрицове и препустила јој само три гема.

Све је спремно за фото-финиш Вимблдона, спектакл је загарантован, остаје само да се вежемо и полетимо!

Никола Ђукић (NikolaDjukic43) 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво