Ђоковић за РТС: Пребродио сам велики тест

Новак Ђоковић након победе над Хуркачем у трећем колу рекао да је пребродио велики тест на терену број један, за кога га вежу не тако пријатне успомене. Потом се у разговору са нашим репортером осврнуо на дуеле са младим играчима, као и на велики успех младе Американке Кори Гоф.

Новаче честитке на победи. Добар тест за треће коло. Међутим, није било нагло у прва два сета. Како си ти видео меч? 

„Честитке мом данашњем противнику. Он је врло млад, перспективан има снажну игру са основне линије. Врло снажан и ефикасан сервис. Честитке на добром наступу, на борби. Заслужио је да добије други сет."

„Иако сам имао прилике да добијем тај сет, имао сам брејк лопте. Играо сам у грчу, морам да признам, нисам у првих неколико сетова био сасвим свој, онако како сам желео да играм. Међутим, када сам изгубио други сет, ствари су се промениле на боље за мене. Трећи сет је био најбољи у данашњем мечу - 6:1, и онда је уследио врло солидан последњи сет."

„Први меч на терену један, вероватно је и то имало утицаја. Последњих неколико година сам ту и предао меч против Бердиха, изгубио од Кверија и имао тежак меч са Андерсоном. То је било у последњих четири-пет година. Генерално играм на Централном терену, тако да кад променим терен, поготово кад имам противника, као што је овај данашњи, није нимало наивно и нимало лако."

„Поготово кад неко сервира јако и нема шта да изгуби, мотивисан је, као што је данас био случај са Хуркачом. Добро је да сам био тестиран, био је велики изазов, драго ми је да сам га пребродио. Сада имам два дана одмора и спремам се за осмину финала."

Терен број један. Први пут ове сезоне играш на том терену. Колико су другачији услови у односу на Централни терен, пошто сам видео да си посебно у прва два сета имао неколико проблема са одскоком лопте, и како сада изгледа када има кров на терену?

„Лепо је да су направили кров, јер сада, уколико буде било кише, које није било неколико недеља, што је стварно изненађујуће, јер овде увек има неке кише, али уколико је буде било имаћемо сада два терена на којима ће моћи да се игра када се затвори кров."

„Терен јесте у мало лошијем стању, незгодни одскоци, мало је клизавије, пар пута сам пао данас, али то је терен исти и за мене и за мог противника, ја сам то прихватио и на крају се добро завршило."

Очигледно су те кренули мечеви са момцима млађе генерације, следећи је Француз Умбер, како ћеш се спремити?

„То је нешто што је врло интересантни и необично. И на Ролан Гаросу сам игра првих неколико кола са играчима по први пут у својој каријери, ево овде се то поново дешава. То говори о томе да су млађи играчи све успешнији и све бољи, имају више самопоуздања, и гурају даље на великим турнирима, и то је добро за наш спорт."

„Мораћу да урадим посебну анализу, али имаћу два дана и довољно времена да радим на својим стварима. Мислим да ми је то приоритет, пре него да се спремим за противника. Више да усавршим неке елементе игре, који треба да буду бољи у наредној недељи, уколико желим да догурам до краја."

Када смо већ код младих нараштаја. Да ли си испратио главну причу овогодишњег Вимблдона а то је млада Американка Кори Гоф, која је ево сада прошла у четврто коло са само 15 година?

„Феноменално, стварно. Све честитке. Импресивно игра и понаша се врло зрело. Прошла је кроз квалификације и ето догурала до четвртог кола."

„Има само 15 година, она тренира већ неколико година у Муратоглу академији близу Монте Карла, где ја иначе тренирам када сам тамо. Познајем Патрика, он је Серенин тренер, али и део тима Циципаса, чак и Гофина итд, и доста других добрих тенисера. Тако да она већ има тај стручни кадар иза себе и табор који, сигуран сам, јој даје изванредне савете, али она има само 15 година и то је једно освежење и лепо је то видети", закључио је Новак.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво