Надал критиковао Вимблдон, Ђоковић разуме незадовољство ривала

Други тенисер света Рафаел Надал критиковао је Вимблдон због начина на који се одређују носиоци на овом гренд слему. Надал ће у Лондону бити трећи носилац, иако се налази на другој позицији на АТП листи, због слабијег учинка у односу на Роџера Федерера.

Федерер је титулом у Халеу пре неколико дана обезбедио позицију другог фаворита на Вимблдону и налази се испред Рафе по формули којом се одређују носиоци.

Та формула формирана је почетком века и базира се на свим поенима освојеним на трави у последњих 12 месеци и на 75 одсто поена освојених на годину пре тога, такође на травнатој подлози.

"То је уобичајена ствар. Вимблдон је једини турнир у години где они раде са носиоцима шта им је воља. Како год да буде, неважно да ли сам други или трећи носилац, мораћу да будем најбољи и борићу се за сваку победу. Једино што ми се чини да није у реду је што се то ради само на Вимблдону. Не односи се само на мене, већ и све друге. Они не поштују статус који су играчи стекли током сезоне", поручио је Надал.

У среду је потврђен редослед носилаца, па се на четвртом месту нашао прошлогодишњи финалиста Кевин Андерсон, а Надалово незадовољство разуме и бранилац титуле Новак Ђоковић.

"То су њихова правила и морамо их поштовати иако је то мало зачуђујуће. Роџер је један од најбољих тенисера икада на Вимблдону, има највише титула овде и ако неко заслужује повластице то је он. Истовремено, Надал је тај од кога Роџер преузима ту позицију другог носиоца, тако да је тешко бити искрен.", рекао је Ђоковић.

Федерер, који је осам пута подизао најважнији пехар у "белом спорту", не верује да ће му скок на листи носилаца донети лакши пут на теренима Ол Ингланд клаба.

"Не прави разлику то да ли је Рафа у мом сектору жреба или не. Претпостављам да можете да кажете како ћу избећи Новака у полуфиналу. Међутим, до тога је још дуг пут. То ми само помаже да боље планирам и то је све", каже Федерер.

Вимблдон је на програму од првог до 14. јула и игра се за наградни фонд од 38 милиона фунти.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се