Афера у Шпанији, под истрагом за намештање Фелисијано и Марк Лопес

Шпански тенисери Фелисијано и Марк Лопес под истрагом су за намештање мечева. Локални медији пренели су информацију да су 2017. године на Вимблдону њихови тенисери наместили меч у дубл конкуренцији.

Дневни лист "Ел Конфиденсијал" наводи да се операција "Оикос", која истражује корупцију у Ла Лиги и Сегунди проширила и на остале спортове, између осталог и на тенис.

Наводно, постоје докази да је некадашњи фудбалер Карлос Аранда, који је у тој афери оптужен, у снимљеном телефонском разговору спомињао меч двојице Лопеса против Патрика Смита и Мата Рида.

"Немамо шта да кажемо, мислим да нико нема право да вуче наша имена по блату на такав начин", изјавио је Марк.

Шпанци су тада изгубили са 3:1 у сетовима, а наводи се да је квота на Смита и Рида нагло порасла после првог сета који су добили Марк и Фелисијано.

"Због навода у којима се спомиње моје и име мог партнера Марка Лопеса, осећам да је важно да изађем пред новинаре и негирам било какву везу са намештањем мечева у описаном догађају. Нажалост, сви тенисери су јавне личности и изложени смо коришћењу имена ван наше контроле. Због тога, учинићу све да одбраним себе од таквих лажних оптужби", казао је Фелисијано у Лондону, где ће са Ендијем Маријем наступати на турниру у Квинсу.

Акција која траје у Шпанији "раскринкала" је још неколико великих имена у спорту, посебно у фудбалу, а директор турнира у Мадриду каже да је од почетка почео да сарађује са надлежнима.

"Марк и ја смо моментално контактирали Тениску јединицу за интегритет (ТИУ) како бисмо потпуно сарађивали, а они су нам потврдили да не постоји званична истрага о том мечу са Вимблдона 2017. године. Имамо потпуно поверење у ту организацију и улогу коју има у заштити нашег спорта. Одувек сам веран вредностима фер-плеја, тако је било током моје дуге каријере", додао је Лопес.

Све је почело хапшењима на Пиринејском полуострву због намештања фудбалских утакмица, а некадашњи члан Реал Мадрида Раул Браво означен је као вођа групе која се бавила нелегалним радњама.

Осим њега, притворени су Борха Фернандес, Карлос Аранда и Самјуел Саис.

Ла лига је полицији пријавила осам могућих намештања утакмица, да би се потом појавиле информације да је у све умешан и председник Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубијалес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво