Новак пред Вимблдон о циљевима, Кирјосу, Националном тениском центру...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да на предстојећем Вимблдону, где брани трофеј, има највише амбиције и да се нада да ће ићи до самог краја.

Ђоковић се за трећи гренд слем у сезони спрема у Београду, где је тренирао са Виктором Троицким пред великим бројем медијских екипа и деце.

"Увек имам највише циљеве, није то тајна, па ни сада није другације. На врху сам АТП листе, бранилац сам титуле и надам се да ћу догурати до краја. Једно су очекивања, друго реалност, да тако кажем и трудицу се да се што боље припремим", рекао је Ђоковић на терену Тениске академије Типсаревић на Звездари.

Ђоковић, који је одлучио да пропусти турнире на трави пре Вимблдона, каже да ће имати два егзибициона меча у близини Лондона.

"Изузетно је битно да се спремим за траву, специфична је и потребно је време да се прилагодим", поручио је српски ас и образложио зашто пропушта наступ у Квинсу, где је прошле године стигао до финала.

"Ситуација је другачија него прошле године, нисам имао пуно мечева тада у првом делу сезоне и онда сам зато играо у Квинсу. Сада сам због дуге сезоне на шљаци ипак одлучио да прескочим."

Пораз од Доминика Тима у полуфиналу Ролан Гароса, Новак је већ архивирао.

"Да преболим пораз требала ми је једна ноћ. Раније је било болније, много емоција разочарања и туге. Иако је присутан данас, другачије је због родитељски живота. Отац сам два детета, живот иде даље не смем да превише губим време на оно што је прошло. Они ми помажу."

Он је признао да пред одлазак у Лондон има мањи притисак него што је био у Паризу када је такмичење чекао са четири везане титуле на гренд слемовима.

"Због мојих амбиција и жеља увек имам притисак, али сада је мањи. Чињеница је да је пред Ролан Гарос био већи терет, играо сам добро, освојио Мадрид, стигао до финала у Риму, а у Паризу нисам изгубио сет до полуфинала. Услови су били такви какви су били, био сам близу преокрета, али је Тим славио. Мотивисан сам да играм још дуго", поручио је Ђоковић, пре него што је Рафаела Надала и Роџера Федерера означио као највеће ривале за титулу у Лондону, али није заборавио ни оне који би могли да изненаде као сто су Стан Вавринка, Милош Раонић, Кевин Андерсон и други.

На честе критике Ника Кирјоса према њему није желео да придаје велики значај, нити има проблем са њим.

"Стварно мислим да у суштини није лош момак, не знам што тако прича. Да ли да привлачи пажњу тим отвореним ставом... Поштујем га, немам проблем са тим и нека прича. Да ли тако указује поштовање? Не", навео је Новак и нагласио да му је чак када је био млађи понудио сваку врсту помоћи јер је и сам био у том добу на мети критика.

Коментаришући повратак на терен Ендија Марија од операције кука, освајач 15 највећих титула је истакао да му је веома драго.

"То је сјајна вест, дугогодишњи смо ривали и велики пријатељи. Са 11 година смо одиграли први меч. Битно је да нема болова, то што се вратио је преседан. Неко ко је оперисао кук пре пет година није имао шансе да се врати, али је данас медицина напредовала."

Ђоковић је и изнео мишљење да би држава, заједно са Тениским савезом Србије и репрезентативцима, требало да постави тениски систем у нашој земљи.

"Не знам колико дуго ћемо трајати, сада је тренутак да се све искористи. Пре Националног центра требало би да се удруже националне и приватне фирме, заједно са Савезом и нама, да заједно сви седнемо и направимо самоодржавајући систем. Не може један човек да промени све, лично не могу да изменим на државном нивоу, иако имам утицај у свету", закључио је Ђоковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво