Федерер успешно започео сезону на трави

Трећи тенисер света Роџер Федерер успешно је започео сезону на трави и победио у свом првом мечу на АТП турниру у Халеу. Федерер је у немачком граду савладао Џона Милмана из Аустралије, резултатом 7:6 (7-1), 6:3.

Швајцарац се брзо прилагодио на нову подлогу и на неки начин осветио ривалу за пораз на Ју-Ес опену 2018. године.

Федерер је у првом гему имао 0:30, али је пропустио да притисне Милмана, који се у наставку сета ослободио и био равноправан. Отишло се у тај-брејк који је ипак много квалитетнији и искуснији Роџер решио у своју корист са 7:1.

Како то обично бива, други сет је био много лакши, искористио је у шестом гему другу брејк прилику и тада направио одлучујући корак ка тријумфу.

До истог је стигао након нешто мање од 80 минуту, у гему у којем је спасао брејк прилику.

Федерер је на најбољи могући начин започео одбрану титуле на турниру који је освајао чак девет пута, док ће се у следећој рунди састати са Жо-Вилфрид Цонгом. Цонга је у француском дербију савладао Беноа Пера у два сета, у мечу који су обележили "фудбалски потези".

Успешни на старту Халеа били су још Ришар Гаске, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут, Сергеј Стаховски, Андреас Сепи и Матео Беретини.

Турнир у Халеу игра се за наградни фонд од 2.081.830 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво