Ништа од "дрим тима", Ђоковић не учествује на Лејвер купу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић неће учествовати на овогодишњем Лејвер купу, који се одржава у септембру у Женеви. Ђоковић је прошле године био део турнира, али се сада очекивано неће појавити у Швајцарској.

Новак је у Чикагу 2018. са Роџером Федерером предводио Европу до тријумфа над "Тимом света", али упркос надама навијача, нећемо гледати "дрим тим" тројице најбољих на свету.

Уместо њега, Федереру и Рафаелу Надалу, који се враћа након сезоне паузе, у "Тиму Европе" придружиће се Доминик Тим, Александер Зверев и Фабио Фоњини.

Аустријанац се враћа после године паузе, док ће Фоњини дебитовати у овом "приватном" екипном такмичењу чији су оснивачи Федерер и Род Лејвер.

"За мене је невероватно искуство било у Прагу 2017, када сам био део 'Тима Европе', јединствен је осећај бити у истој екипи са играчима са којима се иначе бориш", казао је Тим.

Он је истакао да ће му највећи ривали сада бити саиграчи.

"У Прагу 2017. године Роџер и Рафа навијали су за мене и давали ми тактику за моје мечеве. Радујем се новом искуству на Лејвер купу."

Саша Зверев је већ навикао да са великанима "белог спорта" буде у истом тиму, што није случај са Фоњинијем.

"Узбуђен сам због првог наступа, увек је у тенису посебно када смо у прилици да будемо део тима", каже Фоњини.

Селектор Тима Европе је Бјерн Борг, а Тим Света предводии Џон Мекинро, који ће наредних недеља саопштити имена у својој екипи.

Треће издање Лејвер купа на програму је од 20. до 22. септембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара