Меч који није могао бити добијен

Негде као да је било записано да не може да победи овај меч. Никада нисам претерано веровао у судбину, нити било какве сличне приче, али ни у једном тренутку није било те сламке за коју бих могао да се ухватим. Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу Ролан Гароса од Доминика Тима, чиме је срушен сан о "Ђокер слему".

На прсте једне руке могле су да се преброје ситуације када је српски тенисер био близу да ухвати прикључак, али је и тада, константно био присутан "глас" који је говорио да нешто недостаје.

Једноставно, није било довољно "Новака Ђоковића" за преокрет.

Ни када је после ужасног првог сета потпуно "ресетован" ушао у други.

Ни када је меч први пут прекинут због кише у петак, при резултату 3:2 у гемовима у другом сету.

Ни када је после повратка на терен нанизао три гема и у фуриозном игром дошао до 1-1 у сетовима.

Ни када је програм одложен за суботу због удара циклона "Мигуел", што је одговорало Ђоковићу.

Ни када је вратио предност брејка по данашњем изласку на терен.

Ни када су га несхватљиве одлуке судије Ђаумеа Кампистола коштале енергије и живаца.

Ни када је изједначио на 2-2 у сетовима, у делу игре у којем је испуштао два пута по брејк вишка.

Ни када је у одлучујућем спасао две меч лопте и по ко зна који пут се вратио у игру.

Ни у једном од наведених тренутака нисмо добили искру која би запалила наде да ће се Новак потпуно вратити у меч, не само резултатски, него и играчки. Био је ван ритма од почетка до краја, некада и из ината излазио на мрежу у ситуацијама које су биле за све само не за то (35 од 71 успешност на мрежи), а ни сервиса није било када је "горело".

Након четири сата и 19 минута изнурујућег тениса по ветру и киши, Тим је винером из форхенда угасио наде да ћемо у финалу гледати двојицу најбољих играча планете.

"Увек је нешто велико улог када један од врхунских играча игра на највећим турнирима. Ништа другачије није било овога пута", рекао је Ђоковић потврђујући чињеницу да неће имати шансу да по други пут буде власник четири највећа пехара у "белом спорту".

Новаку остаје припрема за сезону траве и наступ на Вимблдону, турниру на којем је имао великих успеха током каријере, док је пред Аустријанцем реприза прошлогодишњег финала и највећи изазов на земљаној подлози – Рафаел Надал.

"Наравно да ми је велики сан да победим сутра, да освојим ову титулу. Међутим, у својој глави имам то да, ако се не деси сутра, што може лако да буде случај када знамо ко је противник са друге стране мреже, не правим себи превише притиска", остао је смирен момак из Винер Нојштата.

Док је свако од нас у прес-центру покушавао да веже две-три смислене реченице, Ешли Барти је наставила своју "журку" у Булоњској шуми и дошла до првог гренд слема у каријери. Била је боља од Маркете Вондрушове, резултатом 6:1, 6:3.

Завеса у Паризу пашће последњег дана, а испред ње ће само један стајати са осмехом на лицу.

И пехаром у рукама.

Никола Ђукић (NikolaDjukic43) 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво