Ђоковић: Важнија је вредност карте од тога како се осећају играчи

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, био је разочаран поразом у полуфиналу Ролан Гароса од Доминика Тима у пет сетова. Ђоковић је поражен резултатом 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5, после четири часа и 19 минута игре.

Од нашег новинара са Ролан Гароса Николе Ђукића.

Дуел на стадиону "Филип Шатрије" игран је у два дана због лоших временских услова – први је обележио снажан ветар и нехумани услови за игру, док је и другог меч прекидан због кише.

Много се причало о томе да у петак није било смисла играти, али је први играч на АТП листи навео да таква ситуација мора да се прихвати.

"Морате да узмете у обзир величину овог турнира. За њих је одлагање меча за један дан огроман трошак. Ту има много више бизниса него спорта и оно што желе играчи и што је добро за спорт и саму игру. Очигледно је да то није приоритет, не само у тенису, већ и у свим глобалним и комерцијалним спортовима. Много се више пажње усмерава на вредност карте или не знам ни ја чега, него на то како се играчи осећају на терену. Али добро, тако је како јесте, прихватам и део сам спорта који играм на професионалном нивоу. Такмичим се, није ни први ни последњи пут мени или неком играчу да је део такве ситуације", рекао је Ђоковић.

Новак је потом објаснио и да, када је ветар у питању, не постоји посебно правило, као и то да организатори нису имали превише разумевања за оно што се догађало на терену.

"Не, зависи од ситуације. Ако је у питању јака киша логично је да се затвара кров јер не желе да штете терену, то је нешто што одлаже меч. Што се ветра тиче, нема одређених правила – мени је супервизор јуче рекао да, догле год неки објекат или предмет не улети на терен и не постане опасно по људе и играче, онда се игра. У првом или другом гему је улетео кишобран, замало је повредио човека на трибинама, од мене је био на три метра... Нисам знао да је кишобран тако безопасан у тим условима."

Више него икада у каријери је излазио на мрежу, чак 71 пут, а добио је само 35 поена. Освајач 15 гренд слемова каже да то није био део тактике.

"Право да кажем, не знам шта је тактика када су овакви услови, поготово од јуче. То је стварно преживљавање и све се своди на то да се убаци једна лопта више од противника у терен. Не знам да ли сам ово доживео у животу, јесам једном против Давида Ферера у полуфиналу Ју-Ес опена. Изгубио сам први сет, после чега су прекинули меч. Никада на шљаци нисам доживео овако нешто."

За крај, честитао је противнику који ће се у недељу од 15 часова у репризи прошлогодишњег финала борити са Рафаелом Надалом за трофеј Ролан Гароса.

"Честитке Тиму који је успео да остане психички снажан и стабилан, када је било потребно, успевао је да убаци лоптицу у терен онако како је било потребно. У последњем гему сам имао неколико предности и 30:15 када сам сервирао за меч. Убацивао сам све прве сервисе, а он је некако враћао све дубоким спиновима и избацивао ме потпуно са терена. С те стране са које је он играо последњи гем је минимум три пута лакше него са ове друге. Ако мало боље погледате, 90% брејкова у мечу је било када су сервери били на тој страни. Био сам близу, узимајући у обзир да сам био у заостатку цео меч. Први пут сам играо добро када смо се вратили, као и после овог прекида, али нажалост, направио сам неколико грешака и изгубио брејк. Он је завршио винером, свака част", закључио је Ђоковић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво