Налбандијан: Ђоковић је најкомплетнији тенисер у историји

Давид Налбандијан, некада трећи тенисер света, а сада повремени рели возач, изјавио је да је Новак Ђоковић најкомплетнији играч у историји "белог спорта". Налбандијан је говорећи о Ђоковићу, Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу, истакао да наш ас нема слабих тачака у игри.

Аргентинац, који је освојио 11 титула у каријери, имао је прилике да се пет пута састане са Новаком и остварио је само један тријумф.

Осим тог искуства, редовно прати дешавања на АТП туру и каже да, када је Ђоковић у форми, против њега је немогуће играти.

"Он је веома комплетан. Сервира боље него што се то многима чини, дивно се креће и физички је увек спреман на реакцију. Када игра добро, не видите 'рупе' у његовом тенису, нема слабих тачака и не знате како да играте против њега. Покушавате да га раширите по терену, али је он увек на лоптици. Када је у питању игра са основне линије, ту нема слабости – Ђоковић је најкомплетнији тенисер у историји", рекао је Налбандијан за И-Ес-Пи-Ен.

Давид се повукао 2013. године, што значи да је могао да из "првог реда" испрати готово читаву каријеру Роџера Федерера.

"Мислим да је Роџер много напредовао, посебно када је стекао константност на бекхенду. Он је сјајан играч, био је дуго пети или шести на свету, али због слабијег бекхенда није могао да оставља утисак какав је желео. Промена је стигла 2003. године на мастерсу у Хјустону. Приметио сам да је дошло до промене на менталном плану. Након тога, изгубио је само два меча у години, шта рећи."

Говорећи о Надалу, присетио се 2007. године, када је победио Шпанца у једном од најбољих мечева у каријери.

"Надал је другачији играч када игра дугачке и када игра кракте поене. Током турнира у Мадриду му је било тешко и тада сам ја могао да преузимам иницијативу. Радио сам готово све што сам пожелео са лоптицом. Играчи који имају снажан дворучни бекхенд могу да неутралишу његов форхенд и да се носе са тим ударцем", закључио је Налбандијан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се