Троицки: Нисам изгледао добро, повратак иде много спорије

Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да је очекивао да ће се много брже вратити у некадашњу форму после бројних повреда. Троицки је након победе у првом колу квалификација признао да пре неколико месеци није изгледао добро на терену.

Виктор је елиминисао Константина Кравица из Немачке, после чега су га новинари упитали да ли повратак иде спорије него иначе.

"Ох, да, много спорије него што сам очекивао", истакао је Троицки.

"Прошли пут када сам био повређен практично и нисам имао пласман на АТП листи, а у топ 100 сам се вратио веома брзо – за три месеца. Међутим, сада је много теже вратити се после повреде леђа јер сам старији и моје тело реагује другачије."

Некада 12. играч планете навео је да је морао да промени стил игре.

"Морао сам да се адаптирам повредама које сам имао. Мало сам променио своју игру. Првенствено је било да се добро осећам на терену и да повратим самопоуздање на том плану. Пре месец или два дана можда нисам добро изгледао, али се сада осећам много боље. Радујем се следећим месецима."

Троицки није везао четири победе на турнирима више од три године, што ће му бити главни циљ у Паризу.

"Нисам играо добро претходних пет месеци јер сам се враћао после повреде леђа. Могу рећи да сам на Аустралијан опену био солидан. Прошао сам квалификације, победио у првом колу и у другом изгубио од Циципаса. Ипак, након тога сам се мучио, али осећам да у последњих неколико недеља играм много бољи тенис", закључио је Троицки.

У другој рунди квалификација Троицки ће се састати са Џејсоном Кублером из Аустралије, 26-годишњаком који је 171. на свету.

Ролан Гарос почиње у недељу, 26. маја и траје до деветог јуна, а мечеве из Париза ћете у директним преносима моћи да пратите на програмима РТС-а.

Други гренд слем сезоне игра се за наградни фонд од 42.660.000 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво