Крајиновићу титула у Хајлброну и скок на 60. место

Српски тенисер Филип Крајиновић освојио је челенџер у Хајлброну победом над Артуром Де Грефом из Белгије, резултатом 6:3, 6:1. Крајиновић је одиграо сјајно финале и дошао до 10. тријумфа на турнирима из ове категорије.

Након што је "преживео" дуел са Стефаном Траваљом у полуфиналу у којем је губио 6:1, 4:1, Филип је подигао ниво игре и рутински савладао Де Грефа, иако је овај боље почео дуел.

Артур је направио брејк и повео 3:1, али је од тог тренутка на терену постојао само један играч.

Крајиновић је добио 11 од наредних 12 гемова и посао завршио за нешто више од сат времена.

"Бити шампион звучи доста добро. Други пут сам овде тријумфовао, волим да играм у Хајлброну и била је невероватна недеља за мене. Играо сам добро у последњем мечу, изгубио сам три последња финала, па сам у почетку био мало стегнут, али сам потом пронашао своју игру. У финалу сам играо агресивније него у полуфиналу, имао мало среће када ми је била потребна. Мислим да сам заслужио да освојим турнир. Прекјуче сам био близу да се вратим кући, али сам пронашао пут до победе. Веома је важан овај турнир, јесте челеџер, али изузетно јак - победио сам неколико одличних играча. Много ми значи", рекао је Крајиновић.

Српски тенисер је освајањем Хајлброна напредовао на АТП ранг листи, па ће од понедељка бити 60. тенисер планете.

"Узбуђен сам што сам се вратио у топ 60 и задовољан сам досадашњим током сезоне. У доброј сам форми, волео бих да играм на Ролан Гаросу јер мислим да сам на високом нивоу. Идем тамо са великом дозом самопоуздања", додао је српски играч.

Турнир у немачком граду игран је за наградни фонд од 92.040 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво