Надал после велике борбе надиграо Ђоковића за титулу у Риму

Ђоковић – Надал 1:2 (0:6, 6:4, 1:6). Шпанац Рафаел Надал је успео да одбрани титулу. Он је у финалу, после велике борбе у три сета савладао нашег Новака Ђоковића. Ово је Шпанцу девета титула на у Риму.

Новак Ђоковић није успео да се домогне пете титуле на мастерсу у Риму. Бољи од њега био је Рафаел Надал. Тенисери су пружили гледаоцима меч достојан једног финала и дуела два најбоља тенисера. Прегршт сјајних потеза, „немогућих" поена, успешних и неуспешних дроп-шотова. Противник је искористио лош почетак нашег аса и добио први сет са нулом. Уследио је одговор Ђоковића освајањем другог сета брејком у последњем гему. Противник је био бољи у одлучујућем периоду и тако освојио девету титулу у Риму.

Надал је искористио спорији улазак у меч Ђоковића и раним брејком стекао поченту предност, што је и усперило ток дешавања у првом сету. Наставио је Шпанац са доминацијом и након освојеног свог сервиса без изгубљеног поена, поново је одузео сервис нашег тенисера.

Апсолутна доминација противника се наставила, сви елементи његове игре су сјајно функционисали, што је резултирало трећим брејком и предношћу од 5:0. Потом је Надал лако освојио свој сервис и ставио тачку на први сет - 6:0.

Други сет тенисери су започели освајањем сервиса без изгубљеног поена. Новак много боље делује на терену у односу на први сет. Боље се креће па самим тим се добро поставља и лакше долази до поена.

С друге стране Надал и даље сјајно функционише, ретко греши. Новак је сигуран на свој сервис. У четвртом гему наш тенисер је пропустио своју прву брејк шансу на мечу. Надал је узвратио у седмом када је Ђоковић успео да се извуче после 0:40 за противника.

Распламсала се борба у другом сету, ипак оба тенисера су освајала своје сервисе. Шпанац је пропустио још неколико брејк прилика у седмом и деветом гему.

Одлучујући је био десети гем, када је наш ас успео да искористи своју шансу, одузме сервис противнику и реши сет у своју корист, 6:4. Надал није имао прилику за поправни.

На старту одлучујућег сета Надал је одузео сервис нашем тенисеру. Потом је противник успео да одбије нападе Ђоковића и потврди брејк. Након другог брејка Надала, наш ас као да се предао. Једноставно није више имао снаге за преокрет. Шпанац рутински приводи сет крају и новим брејком решава меч у своју корист - 6:1 у трећем сету.

Ток меча:

18.38 – Крај меча. На сервис Ђоковића противник осваја своју прву меч лопту. Корисити је за 6:1 у трећем сету.

18.32 – Ђоковић се не предаје. Притиска сервис противника, ипак није успео да освоји брејк прилику. Надал осваја сервис и стиже на корак од титуле, 1:5.  

18.26 – Новак превише греши бекхендом, Надал то користи и новим брејком повећава предност - 1:4.

18.21 – Надал чува предност, сигуран је на свој сервис - 1:3.

18.15 – Нове муке за Ђоковића, противник поново осваја брејк лопту. Наш тенисер успева да се извуче, изједначење. Наш тенисер везује још два поена - 1:2. 

18.10 – И на сервис противника играло се на разлику. Ипак Надал није дозволио брејк прилику нашем тенисеру - 0:2.

18.02 – Гем на разлику на старту трећег сета у којем је сервирао наш тенисер. После два изједначења, Надал осваја брејк прилику. Користи је, 0:1. 

17.51 – Ђоковић напада сервис Надала, 0:30. У врло битном поену бекенд нашег тенисера се одбија од мрежу - 30:30. Неуспели дроп-шот Новака и противник има гем лопту. Уследило је изједначење. Тада наш тенисер осваја брејк и сет лопту. Користи је за 6:4 у другом сету.

17.43 – Нови притисак противника, 15:30. Новак успева да одбије напад. После предности за нашег тенисера уследило је изједначење.  Сјајан поен, из кога Надал излази као победник, брејк прилика за противника. Ђоковић се брани снажним сервисом, потом везује још два поена и осваја гем - 5:4.

17.36 – Наставља се велика борба за сваки поен у другом сету, ипак Надал је сигуран на свој сервис - 4:4.

17.30 – Надал притиска сервис нашег тенисера - 0:30, уследила је грешка Новака на мрежи после велике борбе и противник осваја три везане брејк шансе, наш ас успева да се извуче, изједначење. Потом Ђоковић везује још два поена и осваја гем - 4:3.

17.23 – Надал је сигуран на сервис -3:3.

17.17 – Нови гем без изгубљеног поена за нашег тенисера - 3:2.

17.15 – На сервис противника Новак је запретио, након 15:30 и изједначења наш тенисер осваја прву брејк шансу на мечу. Надал успева да се одбрани, изједначење. Потом Шпанац везује још два поена након добрих сервиса и осваја гем, 2:2.

17.06 – Добрим потезом на мрежи наш тенисер успева да одбије напад противника. Потом осваја гем - 2:1.

17.01 – Шпанац узвраћа истом мером - 1:1.

16.57 – Сјајан старт нашег тенисера у другом сету. Без изгубљеног поена осваја свој први гем на мечу - 1:0. Гем у коме је Новак одсервирао три аса. 

16.51 – Шпанац лако осваја свој сервис и ставља тачку на први сет - 6:0.

16.46 –Трећи сервис нашег аса и противник поново осваја прејк шансу. Наш тенисер успева да се одбрани. Потом Надал осваја нову брејк прилику, ново изједначење. Уследило је још једно изједначење после предности за нашег тенисера. Шпанац наставља да прети, пропушта још две брејк прилике. Пету шансу противник користи и води са 5:0.

16.34 – Новак осваја прве поене на сервис Надала, ипак противник је неумољив и лако осваја гем - 0:4.

16.28 – Противник наставља да притиска сервис нашег тенисера, сада има две везане брејк шасе. Другу користи - 0:3.

16.23 – Надал осваја сервис без изгубљеног поена - 0:2.

16.21 – Већ у првом гему Надал агресивном игром успева да се избори за прву брејк шансу на мечу. Одличан сервис, после којег нашем тенисеру није било тешко да освоји поен, изједначење. Уследило је ново изједначење после предности за Ђоковића, а потом и друга брејк шанса за противника, другу користи и има брејк предности - 0:1. 

16.13 – Сјајним дроп-шотом Новак осваја први поен на мечу.

16.12 – Почео је меч ...

16.05 – На подбацивању новчића више среће је имао Ђоковић и изабрао је да први сервира.

16.03 – Тенисери су изашли на терен, након краћег загревања очекујемо почетак меча.

15.50 – Дан за ново финале, гледаоци попуњавају централни терен.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво