Ђоковић заказао финале Рима и 54. меч са Надалом!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Дијега Шварцмана са 6:3, 6:7 (2-7), 6:3 и пласирао се у финале мастерса у Риму. Ђоковић је обезбедио 54. дуел са Рафаелом Надалом који је победио Стефаноса Циципаса, са којим ће се борити за титулу.

Новак води 28-25 у победама против Шпанца, пласирао се у 49. финале на турнирима из серије 1.000 и имаће прилику да освоји 34. трофеј.

Тај меч на програму је од 16 часова и моћи ћете да га пратите у директном преносу на РТС-у.

Дуел на Централном терену "Форо Италика" почео је у "млакој" атмосфери и било је очигледно да Ђоковић није на оном енергетском нивоу као против Дел Потра.

Превише је грешио од старта и агресивни Шварцман је освајао више поена у уводној фази меча. Међутим, није успео да угрози Србина, који је сачекао први пад концентрације код ривала и дошао до брејка.

То се догодило у осмом гему, повео је 5:3 захваљујући грешкама Дијега и потом рутински дошао до 1-0 у сетовима.

Други део игре био је много другачији – Шварцман је константно био у предности и два пута одузимао сервис Новаку.

Међутим, када год би дошао у прилику да заврши сет, рука би му се стегла и Ђоковић му је, на искуство, узвраћао брејком. Отишло се у тај-брејк, али је овога пута Србин био тај који је попустио. При резултату 2:2 је Аргентинац нанизао пет поена и изједначио на 1-1.

Одлучујући корак освајач 15 гренд слем титула направио је у шестом гему трећег дела игре, сачувао је предност и поново заказао класик светског тениса.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра.

Ток меча:

22.42 – Крај, Ђоковић је у финалу Рима! Успео је четвороструки шампион овог турнира да сачува концентрацију и дође до победе резултатом 6:3, 6:7 (2-7), 6:3.

22.37 – Новак је сигурно потврдио брејк, а Шварцман без превише проблема добио следећи гем и пребацио притисак на другу страну. Ђоковић ће сервирати за меч при резултату 6:3, 6:7 (2-7), 5:3.

20.26 – Ђоковић направио брејк! Мало се уморио Дијего од константног трчања са једне на другу страну. Два лагана форхенда је послао у мрежу, али је онда дошао до 30:30. Тада је Ђоковић одиграо нестварно на мрежи, потом и дочекао грешку за 6:3, 6:7 (2-7), 4:2.

22.19 – Шварцман наставља са дроп-шотовима, Србин нема апсолутно никакву шансу да их стиже и већ је 6:3, 6:7 (2-7), 2:2.

22.10 – У паузи између сетова, Новак се жалио судији Маскарели на станје терена, али је успео да упише први гем у одлучујућем сету за 6:3, 6:7 (2-7), 1:0.

22.03 – Ђоковић посустао, Шварцман изједначио у сетовима! Трећи пут српски играч није успео да се извуче, одиграо је катастрофалан тај-брејк и поклањао поене ривалу. Од 2:2 је Аргентинац нанизао пет поена и изједначио на 1-1 у сетовима – 6:3, 6:7 (2-7).

21.54 – Обојица су добила по још један гем и победника другог сета ће одлучити тај-брејк.

21.44 – Коначно прекид серије брејкова и Србин је изједначио на 6:3, 5:5.

21.39 – Нови брејк, не да се Новак! Још једном се стегла рука Шварцману у одлучујућим тренуцима у којима је Ђоковић одиграо можда и поен турнира. Из невероватне ситуације је одиграо дефанзивни лоб и изборио брејк шансу. Искористио је и смањио је на 6:3, 4:5.

21.32 – Ђоковић опет испустио сервис! Нажалост, није Новак на нивоу од петка. Форхенд га "издаје" у тренуцима када му је највише потребан, па је поново остао без свог сервиса. Шварцман има прилику да изједначи у сетовима – 6:3, 3:5.

21.26 – Новаков ескпресни рибрејк! Као и много пута током каријере, српски тенисер узвраћа и за тили час враћа егал у другом сету (6:3, 3:4).

21.22 – Ђоковић претрпео брејк! Први проблеми на сервис Ђоковића догодили су се у шестом гему другог сета, када је са две брзе грешке омогућио противнику 0:30. Жалио се освајач 15 гренд слем титула на подлогу, али је потом грешке неутралисао са два изузетна форхенд винера. Међутим, омалени Аргентинац је "ушао у ударац", скраћеним лоптицама и бекхендима долазио до поена и направио први брејк у мечу за 6:3, 2:4.

21.06 – Поново се ушло у нешто равнији део меча који је Аргентинац претио да прекине. Међутим, његов напад је одличним пасинг-шотом одбио Ђоковић – 6:3, 2:2.

20.54 – Србин узвраћа истом мером за 6:3, 1:1.

20.52 – Шварцман је био уздрман губитком сета, али је некако успео да се прибере и добије гем на старту другог.

20.46 – Новак добио први сет! Без превише проблема српски играч је материјализовао стечену предност и повео 1-0 у сетовима, резултатом 6:3.

20.42 – Ђоковић прави брејк! Није се чинило да ће се ситуација драстично мењати, али је дошло до великог пада у игри Аргентинца. Шварцман је направио три велике грешке, Новаку је било потребно да само држи лоптицу у игри и добија поене. Резултат је 5:3.

20.33 – Први пут од почетка сусрета Новак је успео да припрети на сервис ривала. Добио је први поен, а онда одличном дефанзивом изборио 15:30. Шварцман је винером из форхенда изједначио, а онда сервисима изједначио на 3:3.

20.29 – Брзо се одвија ситуација на Централном терену "Форо Италика". Обојица су сигурна у гемовима у којима сервирају, па је после размењених резултат 3:2.

20.20 – Још један гем са "нулом", овога пута иде на конто првог играча на АТП листи. Завршио га је са два директна поена форхендом и отишао на 2:1.

20.17 – Четири грешке Новака у једном "млаком" гему и Дијего је изједначио на 1:1.

20.14 – Аргентинац је отворио дуел форхенд винером, а онда истим ударцем стигао и до 30:30. Тада је Ђоковић везао неколико одличних удараца и повео 1:0.

20.10 – Почео меч Ђоковића и Шварцмана сервисом нашег играча.

Ђоковић је до полуфинала стигао након великог преокрета против Хуана Мартина дел Потра – тај меч завршен је дубоко иза поноћи и Новак је спасао две меч лопте.

С друге стране, Шварцман је у два сета елиминисао Кеија Нишикорија и дошао до првог полуфинала мастерса у каријери.

Први и тренутно 24. тенисер на АТП листи, до сада су два пута одмеравали снаге на терену и оба пута победе је однео наш тенисер.

Победник овог сусрета ће се за трофеј борити против Рафаела Надала који је рутински савладао Стефаноса Циципаса.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво