Надалова освета Циципасу за 50. финале мастерса

Други тенисер света Рафаел Надал пласирао се у финале мастерса у Риму, рутинском победом над Стефаносом Циципасом из Грчке. Надал се реванширао младом Грку за пораз у истој фази турнира у Мадриду пре недељу дана, овога пута резултатом 6:3, 6:4.

"Бик са Маљорке" је наставио са бриљантним партијама у престоници Италије, у четири меча укупно изгубио само 13 гемова и пласирао се у јубиларно, 50. финале турнира из серије 1.000. До сада је освојио 33 титуле.

Тамо ће чекати победника другог полуфинала у којем се састају Новак Ђоковић и Дијего Шварцман. Њихов меч на програму је од 20 часова, уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

Дуел на Централном терену "Форо Италика" потпуно је прошао у знаку Рафе, који ни у једном тренутку није желео да му се понови сценарио из Мадрида.

На самом старту је направио брејк, потом спасао две брејк шансе и више се није освртао – више пута је у свом маниру погађао форхенд паралеле из дефанзиве, форсирао Стефаносов бекхенд својим високим спиновима и момак из Атине није имао никаква решења.

Након нешто више од 100 минута игре Шпанац је одсервирао за финале и дошао у прилику да одбрани трофеј освојен прошле године.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво