Федерер није за суспензију Кирјоса, Тони Надал каже да је лош за тенис

Аустралијски тенисер Ник Кирјос поново је био у центру пажње, овога пута неспортским понашањем на мастерсу у Риму. Кирјос је дисквалификован у мечу са Каспером Рудом због несугласица са навијачима и судијом.

Момак из Канбере је током другог кола са Каспером Рудом добио неколико казни, а крајња је била удаљавање са терена, што је он учинио после разговора са супервизором.

Претходно се свађао са навијачима, бацао флашице, а у једном тренутку је убацио и столицу на терен.

Званичници АТП-а су у саопштењу навели да он није сам напустио терен, већ је претходно дисквалификован, па ће бити кажњен са 20.000 евра због неспортског понашања, биће му одузето зарађених 45 бодова, 33.635 евра турнирске награде, а мораће и да плати трошкове смештаја.

Врло брзо су уследиле реакције на овај инцидент – Руд је казао да би Кирјос требало да буде суспендован најмање шест месеци, велики део тениске јавности дели његово мишљење, али не и Роџер Федерер који сматра да је Аустралијанац већ довољно кажњен.

"Не мислим да би требало да буде суспендован јер је отишао са терена. Шта је урадио? Повредио је столицу? Не знам, то није довољно за мене. Не знам да ли је на условној казни због ситуације из Шангаја или не. Ако је то случај, онда би можда требало то проверити", казао је Федерер.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал се нису оглашавали, али јесте Тони Надал, стриц и некадашњи тренер прослављеног шпанског играча.

"Видео сам шта се десило и заиста је болно. Кирјос је ушао у динамику која му шкоди, фали му нека даска у главу јер ово није нормално понашање за једног тенисера. У овом тренутку је он изузетно лош за тенис", истакао је Тони.

Човек који је сада задужен за академију на Маљорки је међу онима који се залажу за суспензију.

"Оно што би АТП требало да уради јесте да Кирјосу не даје публицитет, да све што се десило учини мање видљивим, али, наравно, он привлачи пажњу. Да је показао другачији став, искористио би свој потенцијал, али мислим да му је тешко да се избори са притиском и тиме колико је тешко такмичење у тенису. Не чини ништа добро тенису и због тога заслужује суспензију", тврди Надал.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара