Новак почистио Колшрајбера и пласирао се у четвртфинале Рима

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира у Риму савладавши Немца Филипа Колшрајбера са 2:0 у сетовима (6:3, 6:0).

Најбољег светског тенисера уопште није уздрмала киша и напоран ритам од два меча у истом дану против Шапавалова и Колшрајбера, пошто је обојицу успео убедљиво да савалада, за нешто више од два сата тениса.

Немац Филип Колшрајбер био је најновија "жртва" Новака Ђоковића, пошто му је српски тенисер препустио три гема и "почистио" за нешто више од сат времена тениса, тачније један сат и четири минута.

Први сет трајао је 38 минута и у њему је виђен једини отпор Колшрајбера, који је освојио три гема. Новак је раним брејком дошао до предности, коју је још једним одузетим сервисом потврдио и освојио први сет резултатом 6:3.

У другом сету Новак је показао и потврдио доминацију, пошто није изгубио гем (6:0). Поново је започео брејком, који је брзо претворио у предност од 4:0 новим. Колшрајбер није могао физички да парира Ђоковићу, који је завршницу меча претворио у егзибициони шоу.

Новак се победом над Колшрајбером пласирао у четвртфинале турнира у Риму, где ће му противник бити Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.

Дел Потро је у осмини финала био бољи од Норвежанина Каспера Руда са 2:0 (6:4, 6:4).

Ђоковић и Дел Потро састају се у петак, а њихов меч поново можете пратити у директном преносу на РТС-у. 

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани Рафаел Надал. 

Овако је протекао меч:  

21.31 – Крај меча, убедљива победа Новака Ђоковића! 

21.26 – Ђоковић је одбранио три брејк лопте и освојио четврти гем другог сета.

21.16  – Два брејка, предност за Новака 3:0.

21.11 – Новак поново на старту сета долази до брејка, који је потом и потврдио за предност од 2:0.

21.05 – Крај првог сета, који је освојио Ђоковић са 6:3. Одличан почетак за Новака, али је у финишу првог дела игре Немац подигао ниво игре и намучио Ђоковића.

20.41 – Брејк Ђоковића на старту меча, а потом и потврда истог, предност за српског тенисера износи 3:0.

20.31 – Новак сигурно и без изгубљеног поена осваја први сервис гем на мечу.

20.30 – Почео је меч.

20.25 – Тенисери су изашли на терен, Новак Ђоковић ће први сервирати.

20.07 – Роџер Федерер је након тај-брејка савладао Борну Ћорића (2:6, 6:4, 7:6). Ускоро на исти терен излазе српски и немачки тенисер. Меч почиње око 20.30 часова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво