Новак у посебној опреми у Риму – борба за угрожене животињске врсте

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, победио је Дениса Шаповалова у другом колу мастерса у Риму, а у том мечу је носио посебну опрему. Ђоковић је у сарадњи са компанијом "Лакост", која му је спонзор, другим знаком заменио легендарног крокодила.

Новак је на друштвеним мрежама у среду "заголицао машту" навијачима, објавивши да на мајици, качкету и шортсу неће имати препознатљив знак "Лакоста".

Није било познато шта је конкретан разлог. Навијачи су развили теорију да је можда и шала посвећена киши која је одложила читав проблем у среду.

"Нешто недостаје", навео је уз фотографију коју је врло брзо обрисао.

Међутим, током дана је откривен прави разлог промене.

Српски играч је желео да додатно укаже на борбу за угрожене животињске врсте, па је, уместо крокодила, на опреми имао хавајску фоку. То је део акције француског произвођача опреме под називом "Сачувајмо наше врсте".

Хавајска фока је једина врста фока у близини ових острва, али је близу истребљења, јер је, по истраживањима стручњака, остало још око 1.400 јединки.

Највећи разлог што хавајске фоке изумиру јесте изловљавање и неприкладно понашање људи према срединама у којима живе.

Ђоковић је елиминисао Шаповалова са 6:1, 6:3, а већ вечерас ће у трећем колу мастерса у Риму играти против победника сусрета Филип Колшрајбер – Марко Чекинато.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 17. мај 2019, 04:04) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Novace!!!

Kakav svestran covek! Predivno ljudsko bice.