Ђоковић лако са Шаповаловом, данас игра још један меч

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло мастерса у Риму победом над Денисом Шаповаловом од 6:1, 6:3. Ђоковић је релативно брзо завршио посао против Канађанина, али га већ током вечери очекује нови меч, пошто је читав програм у среду отказан због константне кише у Риму.

Новак ће играти против Филипа Колшрајбера, тај дуел заказан је као последњи на "Грендстенду" и не пре 19.30 моћи ћете да га пратите у директном преносу на Другом програму РТС-а.

Ђоковић је остварио и други тријумф над Шаповаловом у исто толико мечева, а почетак овог био је у знаку агресивне игре Канађанина, који је покушавао да снажним ударцима поремети противника. Забележио је чак шест винера у прва три гема, али је потом почео да греши и Ђоковић је то зналачки искористио.

Новак је дозирао агресивну игру и "миксовао" ударце, да би први брејк направио у четвртом гему, помало и захваљујући необичној ситуацији – млазни авиони су надлетали комплекс "Форо Италико" и то је омело младог Дениса.

Тада је кренула серија од пет гемова која се завршила освајањем првог сета за 29 минута.

Други део игре је требало да представља формалност, али је Србин у серијама пропуштао брејк шансе – није успео да реализује чак шест и помало се унервозио.

Ипак, захваљујући великом искуству, није дозволио да му то превише поремети концентрацију, након што је сломио рекет дошао је до нових прилика, али је сада био много успешнији.

Направљени брејк му је био довољан, сачувао га је до краја и славио победу после нешто више од сат времена игре.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

Ток меча:

15.17 – Новак се пласирао у треће коло! Нови брејк за крај сусрета, Ђоковићу је требало нешто више од 65 минута да тријумфује са 6:1, 6:3.

15.08 – Ђоковић коначно прави брејк! Новак је први пут од почетка сусрета јавно исказао нервозу нешто слабијом игром, па је поломио рекет ударајући га о стопало. Ипак, изгледа да је Шаповалов још нервознији, па је Ђоковић делом због своје сјајне одбране, а делом и због грешака ривала, повео са 6:1, 4:3.

15.01 – Ритам је помало опао средином другог сета. Обојица су релативно лако добила по још један гем и на семафору пише 6:1, 2:3.

14.51 – Ђоковић пропушта прилике у серијама! Овога пута није му било довољно ни четири шансе. Укупно шест их је пропустио у другом сету, иако је брејк био већ "виђен". Шаповалов је код сваке био агресиван, то му се исплатило и сада је 6:1, 1:2.

14.49 – Поново Новак веома сигуран у гему у којем је сервирао и изједначује другом сету. Резултат је 6:1, 1:1.

14.46 – Србин пропустио две брејк шансе! Могао је први играч света да направи брејк и у првом гему другог сета и вероватно сломи отпор противника, а чинило се да ће се то десити како је играо Шаповалов. Ипак, Канађанин је на 15:40 одиграо неколико изузетних бекхенда, нанизао четири поена и уписао први гем – 6:1, 0:1.

14.39 – Ђоковић добио први сет! Минут касније посао у првом сету је завршен. Србин је добио четири лагана поена и повео са 1-0 у сетовима (6:1).

14.38 – Нови брејк Ђоковића! Потпуно се "распала" игра Канађанина, који греши у серијама и Новак води са 5:1

14.34 – Опет је претио Шаповалов, али је поново Новак био сигуран код почетног ударца и неокрзнут потврдио стечену предност за 4:1.

14.27 – Ђоковић направио брејк! Прву предност остварио је најбољи играч планете. Шаповалов је желео да напада, али је доста грешио, па је омогућио ривалу брејк прилику. Прву је неутралисао асом, код друге је Ђоковић погрешио, да би се Канађанину десио пех код треће. Авиони су надлетали "Форо Италико" комплекс, што је утицало на његов сервис и направио је двоструку грешку за 3:1.

14.21 – Често је Денис на почетку меча ишао по винере, погодио је један форхендом и један бекхендом из ритерна, укупно шест, али није угрозио сервис Ђоковића (2:1).

14.16 – Запретио је Новак и дошао до 15:30 захваљујући грешкама противника, потом је Канађанин погодио сјајан форхенд по паралели, а онда и инсајд-аутом из истог ударца дошао до гем-лопте. Искористио је прву добрим сервисом и изједначио на 1:1.

14.13 – Српски играч сигурно је почео меч на Централном терену, Шаповалов јесте добио два поена, али није био ни близу да угрози Ђоковића – 1:0.

14.10 – Почео меч Ђоковића и Шаповалова у Риму.

14.00 – Победе су већ остварили Федерер и Надал, док је Доминик Тим изненађујуће елиминисан.

Због кише која је у среду падала целог дана, на турниру мастерс серије у Риму отказани су сви мечеви, па ће већина играча данас морати два пута да излази на терен.

Најбољи играч света Новак Ђоковић прво ће играти меч другог кола против Канађанина Дениса Шаповалова. То је трећи дуел на Централном терену и требало би да почне око 13.30 уз директан пренос на нашем Првом програму.

Новак и Денис до сада су се састали само једном, било је то на Аустралијан опену ове сезоне, када је наш представник победио са 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

Уколико победи Шаповалова, Ђоковић ће увече у трећем колу играти против Немца Филипа Колшрајбера или Италијана Марка Чекината. Планирано је да то буде последњи меч на Грендстенду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво