Због Федерера удвостручене цене карата у Риму, Ђоковић није увређен

Велика прашина подигла се у Риму када је објављено да су цене карата удвостручене због наступа Роџера Федерера на турниру. Федерер у почетку није био пријављен за мастерс у престоници Италије, али је одлучио да се појави, што је навело организаторе на један поприлично необичан потез.

Швајцарац, који се вратио на шљаку након три сезоне, играће у другом колу Жоаа Соусе из Португала, па је председник Италијанске тениске федерације Анђело Бинаги открио да су карте поскупеле баш из тог разлога.

"Дуплирали смо цену карата за среду, дан када ће играти Федерер. Желимо да наградимо навијаче који су купили карте (за тај дан) пре него што су знали да ће Федерер играти", рекао је Бинаги.

Ова изјава није одјекнула добро у тениској јавности, а и сам Федерер је био разочаран.

"Чуо сам да неки навијачи нису срећни због тога. Цела ситуација је веома разочаравајућа. Италијанска федерација је то 'упаковала' на начин да награђује навијаче који су раније купили карте, што је доста чудно. Надам се да то неће утицати на чињеницу да сам веома срећан што сам овде. Волим да играм овде, мотивисан сам и веома узбуђен. Надам се великом броју навијача и доброј атмосфери", казао је освајач 20 гренд слем титула.

Он никада у 19 наступа у Риму није освојио титулу, то је један од ретких турнира који му недостају, за разлику од Новака Ђоковића. Најбољи тенисер света није превише разочаран оваквим потезом организатора.

"Могу да разумем овакву одлуку, Федерер је светска икона, бренд сам по себи. Он је највеће име у свету тениса, освајач највише титула, иако никада није тријумфовао у Риму", истакао је Ђоковић и додао:

"Не осећам се увређено. Не верујем да се увређено осећају ни Надал, као ни остали играчи. Ако таква одлука буде донела бољу продају улазница и већу зараду, онда је добра ствар", закључио је Новак.

Ђоковић ће се на старту турнира састати са Канађанином Денисом Шаповаловим.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани споменути Надал. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво