Виландеров час тениса: Новак најбољи јер је најјачи у глави

Легендарни шведски тенисер и некадашњи број један Матс Виландер дружио се и држао час у Београду пред више од 100 младих тенисера и тенисерки на теренима "Греен Баy".

Виландер, који гостује у престоници Србије на позив "Еуроспорта", делио је савете и разменио неколико удараца са децом.

Освајач 33 АТП титуле и осам грен слемова, рачунајући сингл и дубл, поручио је младим тенисерима да му је драго што су изабрали да се баве тим спортом.

"Први пут сам у Србији. Јуче сам шетао да видим колико има фотографија Новака Ђоковића... Мислим да би требало да их има више", рекао је Виландер окупљенима на терену бившег Гемакса.

Он је објаснио и зашто је Ђоковић најбољи тенисер на свету и на челу АТП листе.

"Разлог што је Новак најбољи није што има најбољи бекхенд или форхенд, вех зато што је највећи атлета и што је најјаци у глави. Надам се да ће те гледати Ролан Гарос јер Новак највећи велики фаворит", пренео је Виландер деци.

Након што је поделио аутограме деци, Виладер је нагласио да му је било задовољство што се дружио са њима.

"Одушевљен сам начином на који сте играли, сви имате своју технику. Знате како да играте, имате став, не држите сувише чврсто рекет, знате да реагујете у разним позицијама. Изненађен сам и јако задовољан оним што сте показали".

На крају тог дела, директор Тениског савеза Србије Душан Орландић уручио је Виландеру мајицу са његовим именом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво