Ђоковић преко Тима до финала Мадрида!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерса у Мадриду победом над Домиником Тимом у два сета. Ђоковић је савладао Аустријанца после више од два сата игре, резултатом 7:6 (7-2), 7:6 (7-5). У борби за трофеј чека победника меча Рафаел Надал – Стефанос Циципас. Финале је на програму у недељу од 18.30.

Двоструки шампион Мадрида слабије је почео меч, правио је доста грешака бекхендом и Тим је имао иницијативу од почетка. То је резултирало брејком у трећем гему, али је наш играч успео да се врати релативно брзо и изједначи на 3:3.

Од тог тренутка се водила велика борба за сваки гем, Новак је неутралисао две сет лопте ривала и победника тог дела меча одлучио је тај брејк.

Лоше је кренуо тај брејк за Ђоковића јер је изгубио први поен на свој сервис, али је потом одиграо неколико невероватних удараца. Посебно импресиван био је дефанзивни лоб којим је одбио напад ривала, па је серијом од пет поена преломио први сет у своју корист.

Други део игре почео је много спорије и у готово сваком гему играчи који су ритернирали су имали прилике. Међутим, није било брејкова све до шестог гема, када је први до предности дошао Доминик.

Новак је експресно узвратио, а у финишу сета још једном одузео сервис ривалу и чинило се да је ту крај.

Десило се потпуно супротно – одиграо је можда и најлошији гем на турниру, дозволио Тиму да узврати рибрејком и поново је додатни гем одлучивао.

Баш као у првом сету, бољи је био наш играч и остварио велику победу.

Он је на тај начин дошао до шестог тријумфа у осмом међусобном сусрету са Аустријанцем, првим после неколико сезона.

Такође, трећи пут ће играти за трофеј у "Магичној кутији", а оба претходна финала је решио у своју корист – 2011. против Надала и 2016. против Ендија Марија.

Мастерс у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 6.536.160 евра.

Финале је на програму у недељу од 18.30, уз директан пренос на РТС-у.

Ток меча:

18.34 – КРАЈ! Ђоковић је победио у два тај брејка! Сада није попустио под притиском и трећи пут у каријери ће играти велико финале у Мадриду – 7:6 (7-2), 7:6 (7-4).

18.24 – Катастрофалан гем Новака, пропуштена прилика за победу! Можда и најлошији гем на турниру је одиграо Ђоковић, експресно је Доминик дошао до три везане прилике за рибрејк. Прву је Новак неутралисао винером из форхенда, али је код друге направио двоструку сервис грешку и отишло се у други тај брејк – 7:6 (7-2), 6:6.

18.22 – Ђоковић направио брејк! Овога пута није успео Тим да се извуче сервисом, грешком је поклонио Новаку брејк шансу, да би потом форхенд убацио мрежу и Србин је стигао на корак до финала.

18.10 – Затишје пред буру, обојица лако долазе до гемова и резултат је тренутно 7:6 (7-2), 4:5.

18.03 – Експресни повратак Новака! Није прошло ни два минута, а српски играч је вратио брејк. Два сјајна пасинг шота, па две грешке Тима и на семафору је писало 7:6 (7-2), 3:4.

17.59 – Тим направио брејк у другом сету! Какав гем смо гледали у "Магичној кутији", трајао је више од 10 минута и Ђоковић је сервирао при вођству ривала 2:3. Доминик је пропустио две шансе, али је код треће одиграо фантастичан форхенд по дијагонали и повео 7:6 (7-2), 2:4.

17.44 – Новак спасао брејк шансу! Поново је претио Доминик Тим и био изузетно близу брејка. Није Ђоковићу ишао форхенд, направио је две грешке тим ударцем, али је на 30:40 рамом одиграо Аустријанац и пропала је прилика. Србин се извукао и изједначио на 7:6 (7-2), 2:2.

17.35 – Обојица су се мучила на почетку другог сета, дозвољавали прилике противнику, али се извлачили. Разменили су по један гем и за сада нема брејкова.

17.26 – После прва два-три поена се чинило да ће можда већ на старту Ђоковић направити брејк, али је Тим успео да погоди неколико добрих првих сервиса и упише први гем (7:6 (7-2), 0:1).

17.12 – Лоше је кренуо тај брејк за Ђоковића јер је изгубио први поен на свој сервис, али је потом одиграо неколико невероватних удараца. Посебно импресиван био је дефанзивни лоб којим је одбио напад ривала, па је серијом од пет поена преломио први сет у своју корист – 7:6 (7-2).

17.08 – Ипак ће се играти додатни гем. На 30:30 је први тенисер планете пропустио полушансу и Аустријанац је успео да изједначи на 6:6.

17.02 – Сада се ишло "уз сервис", Ђоковић чува гем предности и обезбедио је барем тај брејк – 6:5.

16.51 – Ушло се у нешто мирнији ритам, али је девети гем донео велика узбуђења и потешкоће за Ђоковића. У два наврата га је издао бекхенд, много слабији ударац у данашњем мечу, па се суочавао са две везане брејк лопте. Тада је добио опомену од судије за прекорачење времена, морао да сервира други сервис, али се извукао уз доста среће. Некако је добио још два поена и повео 5:4.

16.41 – Србин наставио серију и са три узастопна гема дошао до предности.

16.36 – Ђоковић вратио брејк! Коначно се разбудио наш ас и почео да игра како уме. Тим је нападао бекхендом, али је Новак одиграо један од најбољих поена у мечу, а онда стигао једну кратку лоптицу и изборио брејк шансу. Сачекао је грешку ривала за 3:3.

16.26 – Србин је кренуо мало оштрије, дошао до 15:30, али је момак из Винер Нојштата опет у серијама погађао сервисе и потврдио брејк вишка – 1:3.

16.22 – Ђоковић први претрпео брејк! Спорије је кренуо Новак у овом мечу и већ у другом сервис гему се нашао у проблему. Два бекхенда је избацио у аут, потом га је издао и дроп шот, да би новом грешком омогућио противнику да дође до предности од 1:2.

16.17 – Истом мером узвраћа Аустријанац. Одлично му је функционисао почетни сервис и без превише проблема се уписао на семафор.

16.14 – Новак је сигурно отворио меч и добио први гем. Уводна два поена је лако решио у своју корист, али је потом направио две неизнуђене грешке. Ипак, сервисима је "везао" још два поена и повео 1:0.

16.11 – Почео је меч Ђоковића и Тима у полуфиналу Мадрида.

Ђоковић је до полуфинала стигао без борбе јер му је Марин Чилић предао пре почетка меча због тровања храном, док је Тим имао много више посла у дуелу са Роџером Федерером.

Аустријанац је спасао две меч лопте и направио велики преокрет против Швајцарца, којег је поново савладао на шљаци.

Тим је тако заказао осми дуел са најбољим играчем света. Наш тенисер тренутно води 5-2 у победама, али је последње две остварио момак из Винер Нојштата – у Монте Карлу 2018. и на Ролан Гаросу годину дана раније.

У другом полуфиналу од 21 час састаће се Стефанос Циципас и Рафаел Надал.

Мастерс у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 6.536.160 евра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи