Ђере од сјаја до очаја, Чилић успео да преокрене и победи

Ђере – Чилић 1:2 (6:4, 3:6, 2:6). Ласло Ђере није успео да се пласира у четвртфинале мастерса у Мадриду. После велике борбе у три сета надиграо га је Хрват Марин Чилић. Наредни ривал је бољи из дуела Ђоковић – Шарди.

Ласло Ђере је сјајном игром надиграо је Марина Чилића. Већи избор удараца, мање је грешио, имао правовременије ударце, који су проистекли из бољег положаја на терену услед одличе кретње. Хрват није имао решења за овакву игру нашег тенисера, све до средине другог сета, када је са два везана брејка преокренуо резлтат и освојио други сет. Потом је био доминанта у трећем и уз два брејка лако привео меч крају и пласирао се у четвртфинале.

Оба тенисера агресивно ушла у меч. У прва четири гема није било брејк прилика. У петом наш тенисер је пропустио две шансе. Ђере се много боље креатао по терену, што му је дало већи избор удараца. Чићић се углавном бранио сјајним сервисима.

Приметно је било да је наш тенисер боље изгледа на терену, а то се њајбоље показало у деветом гему када је одузео сервис противнику без изгубљеног поена. Потом је био сигуран на свој сервис и решио први сет у своју корист - 6:4.

Ђере је наставио у истом стилу, без превише респекта према фаворизованом противнику, и већ на старту другог сета одузео сервис Ћилићу. Потом је лако освојио свој сервис и тако материјализовао брејк.

Наш тенисер је имао прилику да стекне два брејка предноси у трећем гему, када је пропустио четири брејк лопте и противник је успео да прекине серију нашег аса од четири везана гема (од 4:4 у првом сету) и смањи на 2:1.

Ласло је чувао стечену предност, све до шестог гема када Чилић користи своју прву брејк шансу и враћа брејк, 3:3. Пад у игри нашег тенисера резлтирао је новим брејком Чилића, који потом осваја други сет са 6:3.

Трећи сет почео је гемом који је трајао невероватних 15 минута, а наш тенисер је успео да освоји свој сервис. Пропуштено из првог гема противник је надокнадио у трећем када је успео да одузме сервис нашем тенисеру и стекне брејк предности, 1:2.

Наставио је Чилић да све погађа, а наш тенисер да све више греши. Изгубио је Ђере самопоуздање и Чилић новим брејком долази до предности од 4:1. Потом хрватски тенисер рутински приводи меч крају за коначних 6:2 у трећем сету.

Ток меча:

14.17 – Ђере има две везане брејк шансе у гему у којем је Чилић сервирао за меч при резултату 2:5. Чилић успева да се извуче. Потом сјајним сервисом долази до меч лопте, уследило је ново изједначење. Противник осваја и другу меч лопту. Користи је за 6:2 у трећем сету.   

14.03 – Ласло поново губи сервис и сада Чилић има два брејка предности - 1:4.

13.58 – Чилић осваја свој сервис и материјалузује брејк - 1:3.

13.54 – Противник поново напада и долази до три везане брејк лопте. Користи прву и има брејк предности у трећем сету. 

13.49 – Чилић је сигуран на свој сервис - 1:1.

13.46 – Уз доста проблема, после велике борбе и 15 минута игре у гему, Ђере прекида низ Чилића. Иако се сусрео са две брејк лоптотом, користи своју пету шансу и добија уводни гем трећег сета - 1:0.

13.33 – Чилић потом добија свој сервис гем и осваја други сет са 6:3.

13.30 – Ђере није успео да се врати у сет, Чилић му одузима сервси без изгубљеног поена - 3:5.

13.26 – Противник је потом био сигуран на свој сервис - 3:4.

13.23 – Чилић користи мали пад у игри нашег тенисера, користи своју прву брејк шану и враћа брејк - 3:3.

13.05 – Нови гем и нове, две везане брејк лопте за нашег тенисера. Чилић се брани снажним сервисима, изједначење. Уследило је још једно изједначење после предности за противника. Потом наш ас није успео да искористи још две брејк шансе. Онда је противник успео да веже још два поена и освоји гем - 2:1.

13.00 – Ђере лако осваја свој сервис гем - 2:0.

12.57 – На старту другог сета наш ас је поново напао сервис противника - 0:30, Чилић успева да веже два поена - 30:30, ипак Ласло је неумољив и осваја прву брејк лопту у овом сету. Користи је и сада има брејк предности, 1:0.

12.50 – Ђере је потом био сигуран на свој сервис и решио сет у своју корист, 6:4.

12.46 – Поново прети Ђере, овог пута осваја три везане брејк лопте. Сјајно изграђен поен и Ласло користи прву шансу и води са 5:4. Наш тенисер има прилику да сервисом стави тачку на овај сет - 5:4. 

12.44 – Наставља се велика борба, и даље без брејка - 4:4.

12.35 – У наредном гему запретио је Чилић (15:30), ипак Ђере одбија тај напад и осваја гем.

12.27 – Ђере напада сервис Чилића и осваја две везане бреј шансе. Пропушта обе. Потом је противник везао још два поена и освојио гем - 2:3.

12.22 – Оба тенисера наствљају са сигурним сервисима -2:2.

12.14 – Дуел на терену "Аранча Санчез" почео је сигурним гемом Чилића, али је одлично узвратио Ђере. Српски играч је ухватио добар ритам код сервиса и изједначио на 1:1 у гемовима.

12.08 – Почео је меч Ђереа и Чилића у Мадриду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи