Сјајни Ђере одолео Дел Потру и пласирао се у осмину финала Мадрида

Ђере – Дел Потро 2:1 (6:3, 2:6, 7:5) После велике борбе Ласло Ђере је савладао Аргентинца Хуана Мартина дел Потра и пласирао се у осмину финала мастерса у Мадриду. Наредни ривал нашег тенисера је Марин Чилић.

Сјајан меч одиграли су Ђере и Дел Потро. Наш тенисер изашао је као победник. Велика борба од самог старта и у свих 142 минута игре. Први сет припао је нашем асу, у другом сигурнији је био Аргентинац, а у трећем после велике борбе и спасених неколико брејк лопти, Ђере користи своју прву шансу, а потом решава гем, сет и меч у своју корист.

Оба тенисера су снажно ушла у меч. Велика борба распламсала се од првог поена. Прво је Аргентинац пропустио брејк прилику, да би већ у наредном гему Ђере, такође, пропустио две шансе за брејк.

Кључан у првом сету је био шести гем, када је наш тенисер успео да одузме сервис противнику и поведе са 4:2. Потом је наш тенисер рутински привео сет крају – 6:3.

Други сет донео је наставак велике борбе. После уводних гемова, које су тенисери решили у своју корист, Аргентинац одузима сервис нашем тенисеру и тако долази до брејка предности. Ђере није успео да се врати у сет, а у осмом гему Дел Потро је искористио брејк и сет шансу и добио други сет са 6:2.

У одлучујућем сету сјајна игра оба тенисера. Први се са брејк лоптама суочио наш тенисер у шестом гему, када је, после велике борбе, успео да спасе три шансе за противника. Ђере је покушао да узврати, али је противник одбио његов напад.

У десетом гему наш тенисер је изашао као победник иако је противник имао брејк, сет и меч лопту. Потом је напао, освојио две везане брејк прилике, своје прве шансе у одлучујућем сету, искористио је прву и трасирао пут ка тријумфу. На свој сервис ставио је тачку на овај меч и велику победу над Дел Потром – 7:5 у трећем сету.

Ток меча:

16.59 – Крај меча. Ђере је сигуран на свој сервис - 7:5 у трећем сету.

16.54 – Сада Ђере напада сервис противника и осваја две везане брејк прилике. Користи прву и води са 6:5 и има прилику да сервисом реши меч у своју корист.

16.49 – Нови гем и нова брејк, а уједно и меч лопта за Дел Потра, Ђере успева да се извуче и освоји гем, 5:5.

16.42 – У наредном гему наш тенисер притиска сервис противника, 15:30. Ипак, Делпо успева да се извуче са три сјајан сервиса, 4:5. 

16.37 – Ђере осваја гем са нулом - 4:4.

16.33 – Делпо је потом лако освојио свој сервис гем -3:4.

16.30 – Аргентинац пропушта две брејк прилике у шестом гему. Ђере успева да се извуче, и после две пропуштене предности, Делпо осваја нову брејк шансу. Уселдило је ново изједначење. Потом и нови ђус после предности за нашег тенисера. Ђере потом успева да освоји гем - 3:3.

16.10 – Ђере осваја свој сервис-гем без изгубљеног поена – 2:2 у трећем сету.

16.02 – Нема брејка на почетку одлучујућег сета – 1:1.

15.48 – Дел Потро на сервис нашег тенисера долази до прве сет-лопте. Ђере успева да се одбрани. Ипак, Делпо је неумољив и успева да одузме сервис и реши други сет са 6:2.

15.42 – Потом су оба тенисера освојила своје сервис-гемове – 5:2.

15.32 – У наредном гему Аргентинац користи грешке нашег аса и осваја брејк лопту, користи је и има брејк предности – 1:3.

15.23 – Наш тенисер осваја свој сервис – 1:1.

15.20 – Аргентинац је сигуран на свој сервис на старту другог сета – 0:1 

15.15 – Ђере узвраћа истом мером и ставља тачку на први сет – 6:3.

15.14 – Делпо осваја гем без изгубљеног поена и смањује на 5:3.

15.09 – Ђере је сигуран на свој сервис и тиме материјализује брејк – 5:2.

15.06 – Наш тенисер напада сервис противника и осваја три везане брејк шансе. Користи другу, и сада има брејк предности, 4:2.

15.00 – Ђере узвраћа истом мером, 3:2.

14.58 – Аргентинац без изгубљеног поена осваја свој сервис-гем – 2:2.

14.53 – Наставља се велика борба, сада Аргентинац осваја брејк шансу. Наш тенисер успева да се одбрани. Уследило је још једно изједначење после предности за нашег тенисера. Потом Ђере везује два поена и осваја гем, 2:1.

14.48 – У наредном гему наш тенисер је напао сервис противника, пропустио је две брејк прилике. Делпо успева да освоји гем – 1:1.

14.41 – Ђере спасава једну брејк лопту и долази до почетног гема у мечу.

14.36 – Почео је меч у Мадриду, први на сервису српски тенисер.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи