Новак стао у одбрану Имаза: Пепе и Марко су ме инспирисали

У прошлости се много писало о односу Новака Ђоковића и Пепеа Имаза, који је повремено део тима најбољег светског тенисера. Новакови навијачи оптужили су Имаза да је један од разлога великог пада који се догодио након освајања Ролан Гароса 2016. године.

Шпански тренер, који у Марбељи има академију "Љубав и мир" (Amor & Paz), неколико пута је говорио о томе, али нисмо много тога могли да чујемо од Ђоковића.

Он је пред мастерс у Мадриду ипак стао у одбрану Имаза, са којим ради његов рођени брат Марко.

"Медији су доста писали о мом односу са Пепеом. Често је тешко објаснити ствари људима када они не желе да их разумеју. И ако је тако, онда крену да суде у негативном смислу. Пепе је мој пријатељ и има школу са мојим братом. Знам га осам година. Знао сам га када сам био први на свету, када сам био 22. и данас, када сам поново број један", рекао је Ђоковић за шпанску "Марку".

Пепе је у више наврата пратио Србина на турнирима, али се с временом повукао, највише због притиска који су проузроковала честа медијска писања.

"Ништа се није променило у нашем односу. Смета ми што је био окривљен када сам био повређен или када нисам имао добре резултате. Све што ми се десило у животу је моја грешка. Другачија сам особа и сам доносим одлуке. Не желим да обраћам пажњу на све што се каже и пише. Осећам се лоше због Пепеа зато што није заслужио критике и такву кампању против њега. Он је сјајна особа са великим срцем."

Да би објаснио колико верује људима из споменуте академије, навео је једини пример:

"Дали су 100 бесплатних часова деци. Ако постоје две особе које су ме инспирисале, онда су то Пепе и мој брат. Бити близак са њима је добро зато што деле позитивну енергију свуда. Никада нисам желео да дам на вредности нечему што је објављено. Могао сам да кажем, али не играм ту игру с медијима. Сви смо довољно зрели."

Баш у то време се догодио и раскид са читавим шампионским тимом – прво је отишао Борис Бекер, а потом Марјан Вајда, кондициони тренер Гебхарт Фил Грич и физиотерапеут Миљан Амановић. Спекулисало се да је Имаз и томе "кумовао".

"Требало је да се растанемо. Њима је био потребан простор. Били смо заједно 10 година. Због тога смо паузирали годину дана. Марјан и Гебхарт су се вратили 2018, а сада је и Амановић у тиму. Веома сам срећан јер су они више породица него тим. Одлука да се растанемо је била добра, пошто смо после неког времена почели да недостајемо једни другима. Када смо се поново скупили, освојио сам велике турнире", рекао је Ђоковић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара