Лајовић без титуле, Фоњини славио у финалу Монте Карла

Српски тенисер Душан Лајовић није успео да освоји своју прву мастерс титулу у каријери пошто је у финалу Монте Карла поражен од Италијана Фабија Фоњинија са 6:3, 6:4. Италијан је на трону Кнежевине наследио Рафаела Надала од којег је у суботу био бољи у полуфиналу.

Лајовић у свом првом финалу није успео да приреди ново изненађење, као против Давида Гофана, Доминика Тима и Данила Медведева, али без обзира на то направиће велики скок на АТП листи, на 24. место са 48.

Фоњини је данас био бољи, све време контролисао меч и на крају стигао до првог трофеја на турнирима из серије 1.000.

Упркос поразу од искуснијег тенисера, Лајовић је остварио највећи успех у досадашњи каријери и зарадио 600 бодова, али и 484.950 евра.

На путу до финала Лајовић је рушио противнике - прво Тунижанин Џазири, потом Белгијанац Давид Гофен, фаворизовани Аустријанац Доминик Тим, потом и Италијан Лоренцо Сонего. У полуфиналу је после великог преокрета славио против Руса Данила Медведева који је претходно елиминисао Новака Ђоковића.

Мастерс у Монте Карлу играо се за наградни фонд од 5.207.405 евра.

Ток меча:

16.22 - Крај меча, Фоњини је био сигуран на свој сервис и заслужено дошао до титуле у Монте Карлу. Финални меч трајао је један сат и 36 минута.

16.17 - Без брејк прилика и у наредна два гема. Наш тенисер у наредном гему мора да одузме сервис Фоњинију који сервира за победу у овом мечу.

16.07 - Тенисери сигурни на свој сервис. Италијан, кога приметно мучи повреда има брејк предности и води са 4:3.

15.56 - Нови пад концентрације нашег тенисера који још једном дозвољава да му ривал одузме сервис. Италијан је после брејка и освојеног гема затражио медицински тајм-аут.

15.38 - Дуци експресно враћа брејк изненађеном ривалу - 1:1.

15.35 - Расположени Фоњини отвара други сет својим новим брејком на мечу...

15.31 - Фоњини сигурним сервисом осваја први сет резултатом 6:3 после 45 минута игре. Италијан је у овом делу игре имао више директних поена што му је и донело тријумф. Ово је био први сет на турниру који је Лајовић изгубио.

15.23 - Дуци успева да прекине серију Фоњинија од четири везеана гема. Италијан у следећем серира за победу у сету - 5:3.

15.20 - Италијан потврђује брејк за предност од 5:2.

15.13 - Пад концентрације нашег тенисера проузрокује још један брејк Фоњинија који сада води са 4:2 у првом сету.

15.04 - Фантастичан четврти гем у ком је виђено неколико атрактивних потеза, нажалост Лајовић не успева да потврди брејк - 2:2. Публика је аплаузом наградила Дуција који је при брејк лопти прво вратио смеч Фоњинија а потом и сјајно реаговао на скраћену лопту и освојио поен.

14.55 - Брејк за Дуција који одузима сервис Фоњинију већ у трећем гему.

14.50 - Сигуран старт и нашег тенисера који први гем на свој сервис добија препустивши ривалу два поена - 1:1.

14.46 - Фоњини одлично започиње овај меч, максималним резултатом (40:0) осваја уводи гем.

14.43 - Почео је финални меч, победник ће на трону Кнежевине наследити Рафаела Надала. Италијан први на сервису.

14.40 - Никола Мекетић и Франко Шгугор освоји су трофеј у дублу савладавши у мечу за титулу Робина Хасеа и Веслија Кулхофа 6:7, 7:6, 11:9.

14.33 - Лајовић и Фоњини изашлу су на терен стадиона "Раније трећи", следи интонирање химне Монака, загревање а ускоро и почетак финалног дуела.

14.25 - АТП је на свом твитер профилу поставио анкету ко ће да тријумфује у данашњем финалу. Ево како су гласали корисници ове друштвене мреже...Надамо се да греше и да ће их Дуци разуверити...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво