Ђоковић: Нисам забринут, Ролан Гарос је крајњи циљ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није био забринут елиминацијом у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу, иако је одиграо поприлично слаб меч. Ђоковић је поражен од Данила Медведева после скоро два и по сата игре, резултатом 6:3, 4:6, 6:2.

Ипак, Новак није био много утучен због неуспеха, јер је истакао да му је циљ подизање форме пред други гренд слем турнир у сезони.

"Да, сигурно, Ролан Гарос је највећи циљ на шљаци и надам се и очекујем да будем на врхунцу на том турниру. То је оно што циљам", рекао је Ђоковић.

Он је додао да је свестан резултата који му недостају последњих месеци, још од титуле на Аустралијан опену у јануару.

"Нисам забринут, ово ми је први турнир на шљаци, а сезона је дугачка. Видећемо како ће се одвијати. Можда ми недостаје константност у врхунским резултатима последњих година на оваквим турнирима, али на гренд слемовима играм најбоље и то је оно што желим да наставим".

За крај, похвалио је противника који ће се за финале турнира из серије 1.000 борити са Душаном Лајовићем.

"Има веома чврст бекхенд, не прави много грешака са те стране. Удара ниско, равно и дубоко. Данас је било ветровито и услови су се мењали у сваком гему. Било је тешко пронаћи ритам, а он вам не даје ритма. Има снажан сервис, форхенд може да му буде ефикасан, али прави више грешака тим ударцем. Дефинитивно му је чвршћи бекхенд. Много је поправио кретање у односу на прошлу годину и заслужује да буде ту где јесте", закључио је Ђоковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво