Медведев надиграо Ђоковића, прилика за Лајовића да „освети“ Новака

Ђоковић – Медведев 1:2 (3:6, 6:4, 2:6). Новак Ђоковић није успео да се пласира у полуфинале мастерса у Монте Карлу. Бољи од њега био је Рус Данил Медведев, који ће у борби за финале играти против Душана Лајовића.

Новак Ђоковић није успео. Медведев је на терену деловао боље. Наш тенисер је на тренутке играо фантастично, али већи део меча је био ван равнотеже. Рус је искористио лошу игру нашег аса и заслужено тријумфовао и пласирао се у полуфинале.

Новак је лоше ушао у меч. Већ на старту дозволио је противнику да му одузме сервис. Наш тенисер је константно јурио предност противника, али никако није успео да освоји брејк шансу. Рус је успео да одбије све нападе нашег тенисера и приведе сет крају. Да би новим брејком ставио тачку на први сет - 6:3.

Други сет донео је много бољу и агресивнију игру нашег тенисера. На терену је изгледао сигурније што је резултирало све бољом игром. Новак је у другом гему спасио брејк лопту, да би већ у наредном успео да освоји сервис противника и стигне до предности. Ђоковић је успео да сачува брејк вишка и освоји други сет са 6:4.

Први је до брејка у одлучујућем сету стигао Медведев. Он је у четвртом гему искористио пад у игри нашег тенисера и одузео му сервис. Када је у шестом гему Рус поново одузео сервис нашем тенисеру деловало је да су кола кренула низбрдо и да нема повратка.

Међутим, Ђоковић је успео да врати један брејк, али то је било све, већ у наредном гему Медведев користи брек прилику и ставља тачку на овај меч - 6:2 у одлучујућем сету.

Ток меча:

15.40 - Крај меча. Медведев на сервис Ђоковића осваја прву меч лопту, користи је и решава меч у своју корист 6:2 у трећем сету.

15.34 - Новак успева да врати један брејк и смањи на 2:5.

15.30 - У шестом гему Медведев поново има брејк шансу, не користи је. НАкон пропуштене гем шансе за нашег аса, Рус долази до друге брејк прилике, користи је и води са 5:1.

15.20 - У четвртом гему на сервис нашег тенисера Медведев користи прилику и осваја брејк шансу, користи је води са 3:1.

15.09 - Оба тенисера освајају своје сервисе на старту одлучујућег сета - 1:1.

14.54 - Крај другог сета. Ђоковић са нулом осваја свој сервис гем и решава други сет у своју корист - 6:4, изјендачење.

14.51 - Новак полако приводи сет крају, 5:4, и сада сервира за сет.

14.38 - Оба тенисера освајају своје сервисе, 4:2.

14.30 - Без већих проблема наш тенисер материјализује брејк - 3:1.

14.24 - Новак, коначно, осваја прву брејк шансу на мечу, и то две везане. Пропушта их. Потом долази до треће прилике, користи је и долази до брејка предности, 2:1.

14.17 - Натављена је велика борба за сваки поена. Противник успева да се избори за брејк лопту. Новак се брани, потом везује још два поена и осваја гем, који је трајао више од осам минута, 1:1.

14.08 - Медведев после велике борбе на старту другог сета успева да освоји први гем на свој сервис. Новак је подигао ниво игре и делује агресивније на терену.

13.58 - Крај првог сета. У наредном гему на сервис нашег тенисера противник долази до две сет лопте, користи прву и осваја сет са 6:3.

13.55 - Новак притиска сервис противника, али сем два изједначења није успео да стигне до брејк шансе, 3:5.

13.40 - Медведев поново напада сервис Ђоковића и осваја три везане брејк шансе. Новак успева да се извуче, изједначење. Потом наш тенисер осваја још два поена и осваја гем - 2:3.

13.34 - Потом су оба тенисера освојила своје сервисе - 1:3.

13.25 - Рус је потом био сигуран на свој сервис, 0:2.

13.23 - Медведев осваја две везане брејк шансе, користи прву и стиже до раног брејка, 0:1.

13.19 - Почео је меч ...

13.15 - Играчи су на терену, након краћег загревања очекујемо почетак меча. Први ће сервирати наш тенисер.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи