Душан силни, Лајовић надиграо Тима и пласирао се у четвртфинале

Лајовић – Тим 2:0 (6:3, 6:3). Душан Лајовић је надиграо фаворизованог Аустријанца Доминика Тима и пласирао се у четвртфинале мастерса у Монте Карлу. У борби за полуфинале играће са Италијаном Лоренцом Сонегом.

Душан Лајовић је потврдио да је у одличној форми, надиграо је петог тенисера света Аустријанца Доминика Тима.После сјајне игре у првом сету, у другом се водила велика борба из које је наш тенисер изашао као победник. Иако је противник први дошао до брејка предности, наш ас је успео да направи преокрет и стигне до велике победе.

Сјајан старт Душана против фаворизованог противника, није дозволио Тиму да дође до даха. Највећа борба водила се у трећем гему на сервис нашег тенисера, када је противник покушао да узврати брејк, али је наш тенисер успео да спаси једну брејк лопту, а потом и освоји гем.

Наставио је Лајовић да ломи противника и редом осваја гемове, поново је одузео сервис противнику и експресно повео са 5:0. Тим успева да прекине серију нашег тенисера и из трећег покушаја освоји свој сервис гем и смањи предност нашег тенисера.

Потом је Тим успео да врати један бреј и продужи први сет. Мали пад у игри нашег тенисера трајао је кратко, поново је напао сервис противника и прпустио три сет лопте, па је Аустријанац смањио на 5:3. Потом је Душан освојио гем са нулом и ставио тачку на први сет - 6:3.

На старту другог периода оба тенисера су била сигурна на своје сервисе. Противник у четвртом гему долази до брејка предности и вођства од 3:1. Већ у наредном гему Лајовић је одузео сервис противнику и вратио брејк.

Натављена је велика борба, играчи су вребали шансе да нападну сервис противника. Прво је наш тенисер спасио једну брејк лопту, да би у седмом гему успео да одузме сервис противнику и поведе са 4:3.

Велика борба у наредном гему, ипак Душан успева да освоји гем након што је спасио три везане брејк шансе. У последњем гему на сервис противника освојио је три везане брејк, односно меч лопте, искористио је трећу и тиме решио меч у своју корист - 6:3 и у другом сету.

Ток меча:

16.58Крај меча. На сервис противника Душан осваја три везане брејк и меч лопте.  Користи трећу и ставља тачку на овај меч - 6:3 у другом сету.

16.55 - Противник је покушао да узврати, освојио је три везане брејк шансе. Душан успева да се одбрани, а после велике борбе користи четврту шансу и добија гем - 5:3.

16.43 - У наредном гему Лајовић осваја две везане брејк лопте, користи прву и сада он има брејк предности - 4:3.

16.39 - Нови гем и нова брејк шанса за противника. Наш тенисер успева да се извуче, а након изједначења везује још два поена и осваја гем - 3:3.

16.32 - Лајовић узвраћа у наредном гему, искористивши прву од две везане брејк лопте, 2:3.

16.28 - У четвртом гему Тим је напао сервис нашег тенисера, дошао до 0:30, Лајовић успева да веже два поена и изједначи, 30:30. Ипак противник долази до брејк прилике, прве у другом сету. Душан одбија овај напад. Аустријанац осваја и другу шансу, коју користи и сада он има брејк предности - 1:3. 

16.18 - Лајовић без већих проблема осваја свој сервис - 1:1.

16.14 - Аустријанац осваја уводни гем другог сета и води са 1:0.

16.07 - Крај првог сета. Душан осваја свој сервис гем без изгубљеног поена и решава први сет у своју корист са 6:3.

16.05 - На сервис Тима наш тенисер осваја прву сет лопту. Аустријанац успева да се одбрани. Уследило је још једно изједначење након предности за Тима. Потом је Душан пропустио још две брејк и сет лопту.  Да би Тим након изједначења везао још два поена и освојио гем - 5:3.

15.55 - Противник напада сервис нашег тенисера и осваја две везане брејк шансе, користи другу и враћа један брејк - 5:2.

15.51 - Тим успева да освоји свој сервис и смањи на 5:1.

15.48 - Потом наш тенисер осваја гем са нулом и води са 5:0.

15.46 - Лајовић наставља са одличном игром, поново осваја брек лопту, користи је и води са 4:0.

15.41 - Проблеми за нашег тенисера у наредном геми. Ипак, Душан је успео да спаси једну брејк лопту, претходно је пропустио две везане гем лопте, и после неколико изједначења освоји гем - 3:0.

15.31 - Наш тенисер без изгубљеног поена осваја сервис противника и долази до брејка предности - 2:0.

15.28 - Лајовић осваја уводни сервис - 1:0.

15.27 - Играчи су на терену. После загревања очекујемо почетак меча. Први ће сервирати наш тенисер.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи