Ђоковић показао снагу, рутински савладао Фрица, следи дуел са Медведевом

Ђоковић – Фриц 2:0 (6:3, 6:0). Новак Ђоковић је савладао Американца Тејлора Фрица и пласирао се у четвртфинале такмичења, где га очекује дуел са Русом Данилом Медведевом.

Новак Ђоковић је савладао још једну препреку у Монте Карлу, после велике борбе са Колшрајбером, уследио је релативно лак меч против Фрица. Наш тенисер је лако сломио противника, који је нешто већи отпор пружио у првом сету када је успео да врати један брејк. Ипак, Ђоковић је сигурном игром неутралисао све претње противника и дошао до заслуженог тријумфа.

У првом сету Новак је успео у три наврата да одузме сервис противнику, с друге стране Фриц је успео да врати само један, тако да је новак рутински решио сет у своју корист са 6:3.

У другом сету Ђоковић је био још убедљивији, уз два брејка експресно је повео са 5:0. Већ у наредном гему поново осваја брејк, односно меч лопту, користи је и осваја сет са 6:0.

Ток меча:

14.28 – Крај меча. Ђоковић новим брејком ставља тачку на овај меч – 6:0 у другом сету.

14.25 – Наш тенисер без проблема осваја свој сервис-гем за 5:0.

14.20 – Нови сервис Фрица и нови брејк Ђоковића, који сада води са 4:0.

14.14 – Ђоковић наставља са одличном игром осваја свој сервис и води са 3:0.

14.09 – Већ у другом гему Новак је освојио прву брејк шансу у другом сету. Фриц успева да се одбрани. Новак је потом пропустио још једну прилику. Трећу успева да искористи и сада има брејк предности – 2:0.

14.03 – Наш тенисер без проблема осваја уводни гем другог сета.

13.59 – Крај првог сета. Новим брејком Ђоковић осваја први сет са 6:3. 

13.54 – Брејк за Фрица! Фриц први пут у мечу осваја чак две брејк-лопте са 15:40 и другу успева да претвори у смањење Новакове предности на 5:3.

13.51 – Нови брејк за Новака! Ђоковић наставља у истом ритму и без већих проблема осваја свој сервис потврђујући предност, а потом осваја нову брејк шансу коју претвара у предност од 5:2 у првом сету. Најбољи тенисер Србије сервира за освајање првог сета.

13.42Брејк за Ђоковића! На сервис ривала Новак са 15:40 осваја прву брејк шансу коју одмах претвара у вођство од 3:2.

13.27 – Оба играча успевају да сачувају своје прве сервис-гемове за 1:1 уз неколико изгубљених поена.

13.20 – Почео је меч, први на сервису Фриц.

13.15 – Ђоковић и Фриц су изашли на загревање на терену "Реније Трећи" турнира у Монте Карлу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво