Сјајни Лајовић надиграо Гофена, следећи је Тим

Лајовић – Гофен 2:0 (6:3, 6:4). Душан Лајовић је пребродио још једну препреку у Монте Карлу, надиграо је Белгијанца Давида Гофена и заказао дуел са петим тенисером света Аустријанцем Домиником Тимом.

Одличном игром Душан Лајовић је успео да сломи отпор 21. на АТП листи Давида Гофена. После велике борбе извојевао је победу. У оба сета наш тенисе је био бољи, направио брејк више и стигао је до заслуженог тријумфа.

У уводном гему меча Лајовић се мучио. Успео је да одбрани једну брејк лопту и после серије изједначења и осам минута борбе успео је да освоји уводни гем. Потом је заиграо доста одлучније. Притискао је сервис противника, и већ у другом гему стигао до брејка.

Наш тенисер је наставио у истом стилу и експресно дошао до још једног брејка и вођства од 5:1. Белгијанац је узвратио са два везана гема, али то је било све што је урадио у првом сету, који наш тенисер осваја са 6:3.

Други сет боље је започео противник, уз рани брејк долази до предности од 2:0. Међутим, наш тенисер је узвратио већ у наредном гему. Потом је освојио још два гема и стекао брејк предности - 3:2.

Иако се противник није предавао, Душан је успео да одбије све нападе Белгијанца и рутински приведе меч крају - 6:4 у другом сету.

Наредни ривал нашег тенисера је пети тенисер на АТП листи Доминик Тим.

Ток меча:

18.41 - Крај меча. Лајовић је сигуран на свој сервис - 6:4 у другом сету.

18.37 - Оба тенисера су потом освојила своје сервисе - 5:3. Наш тенисер има прилику да сервисом реши меч у своју корист.

18.26 - Борба се распламсала, у наредном гему наш тенисер је спасио једнун брејк прилику за противника. Међутим, Белгијанац је освојио још једну, уследило је ново изједначење. Лајовић поново успева да се одбрани, а потом и освоји гем и тиме потврди брејк - 4:2. 

18.19 - Душан напада сервис противника, користи своју шансу и сада он има брејк предности - 3:2.

18.16 - Наш тенисер после велике борбе осваја свој серви и стиже до изједначења - 2:2.

18.06 - Лајовић узвраћа, сада он има брејк прилику. користи је и вараћа брејк - 1:2.

18.02 - На старту другог сета Гофен након освојеног свог сервиса, притиска сервис нашег аса користи своју шансу и долази до брејка предности - 0:2.

17.53 - Лајовић осваја свој сервис без изгубљеног поена и ставља тачку на први сет - 6:3.

17.51 - Гофен осваја свој сервис и смањује на 5:3. 

17.47 - Гофен узвраћа и сада он има две везане брејк прилике. Користи другу и враћа један брејк - 5:2.

17.43 - Лајовић наставља да притиска сервис противника и опет има две везане брејк шансе, користи прву и долази до два брејка предности, 5:1. 

17.38 - Душан осваја гем са нулом, 4:1.

17.36 - Наш тенисер поново осваја две везане брејк прилике. Пропушта их. Новом дуплом сервис грешком противника Лајовић долати до треће брејк шансе у овом гему, уследило је још једно изједначење. Затим и четврта шанша за нашег аса. Потом Гофен успева да освоји гем - 3:1.

17.28 - Душан је потом био сигуран на свој сервис - 3:0.

17.25 - У наредном гему Лајовић осваја две везане брејк лопте, користи прву и сада има брејк предности - 2:0.

17.20 - Лајовић после велике борбе у осваја уводни гем. Наш тенисер је успео да одбрани једну брејк лопту, у гему који је трајао осам минута. 

17.12 - Почео је меч. Први сервира наш тенисер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво