Велики јубилеј Новака Ђоковића – 850. победа у каријери

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на мастерсу у Монте Карлу дошао је до запаженог достигнућа. Ђоковић је на старту турнира савладао Филипа Колшрајбера и остварио 850. победу у каријери.

Ђоковић је савладао Колшрајбера у другом колу у "кнежевини" резултатом 6:3, 4:6, 6:4 после више од два и по сата игре.

Новак је спасао 12 од 16 брејк лопти, али је имао много проблема, посебно у финишу другог сета, када је четири пута узастопно губио свој сервис.

Он је на тај начин против Немца повео 9-2 у међусобном скору, али што је важније, дошао до значајног успеха од 850 победа. Уз то, претрпео је само 173 пораза.

Сада је осми на вечној листи и испред њега су само Џими Конорс (1.256 победа), Роџер Федерер (1.198), Иван Лендл (1.068), Гиљермо Виљас (949), Рафаел Надал (929), Џон Мекинро (881) и некадашњи његов тренер Андре Агаси (870).

Ђоковић ће у следећој рунди играти са победником меча Дијего Шварцман – Тејлор Фриц.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.585.030 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво