Новак: Финале Ролан Гароса са Надалом? Био би то меч сезоне

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић јасно је поручио да му је у овом делу сезоне главни циљ освајање титуле на Ролан Гаросу. Ђоковић је пред мастерс у Монте Карлу говорио о предстојећем турниру, највећим противницима, али и о наставку сезоне на шљаци.

Њу ће обележити и повратак Роџера Федерера после две године, Швајцарац ће се вратити у Мадриду, па је новинаре занимало да ли Новак види Роџера као фаворита за трофеј у Паризу.

"Мислим да јесте. Наравно, већи је фаворит на осталим гренд слемовима... Има веће шансе да освоји остале слемове него Ролан Гарос, али је и тај турнир освојио у прошлости. Претходне сезоне није играо, али је тешко проценити његов ниво јер је он увек врхунски. Осим те једне године, када је променио рекет, пао на седмо-осмо место и онда и када се повредио на шест месеци, па пао на 15. место... Тада сам једино видео да игра за 10-20 одсто слабије него уобичајено", рекао је Ђоковић и додао:

"Када год га видим очекујем да ће играти на највишем нивоу, на било којој подлози и да ће бити најбољи, један од фаворита за титулу на сваком турниру. Роџера не могу да замислим ни у каквом другом издању, без обзира на подлогу. Моје мишљење је да је недостајао тенису на шљаци прошле године".

Федерер није пришао шљаци још од Рима 2016. године, а већина тениских аналитичара не зна шта да очекује од Швајцарца после повратка на најспорију подлогу.

Пред други гренд слем сезоне Ролан Гарос биће одиграна три мастерса на шљаци (Монте Карло, Мадрид и Рим). Новак је признао да би било идеално када би освојио барем један од та три турнира, али не и неопходно.

"Да и не... Наравно да би било боље доћи на Ролан Гарос са победом на неком од та три турнира, али у исто време претходних сезона сам имао нека одлична издања у Паризу, иако нисам освајао претходне мастерсе. Резултат на мастерсима нужно не значи да ће утицати на моју психу пред Ролан Гарос, али би сигурно имао већу дозу самопоуздања када бих освојио један од тих турнира пред долазак у Париз", признао је најбољи тенисер света.

Ђоковић је на конференцији направио нови шоу са италијанским новинаром Убалдом Сканагатом.

Новаков главни циљ је јасан - Ролан Гарос. Он жели да по други пут у каријери буде власник сва четири гренд слема у исто време, а није тајна шта ће му бити највећа препрека у Паризу.

"Осим што је ту онај један момак, наравно, све је отворено... Мислим да је Рафа очигледан фаворит на било ком турниру на шљаци и то се једноставно не мења. И даље је ту. Наравно, зависи и од тога како се осећа. Видео сам га да се спрема (у Монте Карлу) и изгледа ми као да је океј. Ако је физички спреман он је дефинитивно број 1 на овој подлози, без сумње. А онда, после њега, све је отворено", истиче Новак.

У његовим очима ипак није само Надал претња.

"Мислим да је и Александер Зверев био веома добар на шљаци претходних пар година. Доминик Тим, такође. Роџер ће играти, а то је одлично за тенис. Све је отворено. Победити Рафу на Ролан Гаросу било би... То је један од највећих изазова у овом спорту, као и победити Роџера на Вимблдону. Имао сам среће да остварим оба и то је веома посебна ствар јер су они током каријера доминирали на тим подлогама", јасан је Србин.

Новак је Рафу победио 2015. на Ролан Гаросу, у четвртфиналу, али тада није успео да освоји титулу. Ове године, каже српски тенисер, тај дуел у финалу би био меч сезоне.

"У финалу Ролан Гароса? Да, добро... То би био меч сезоне".

Најбољи српски спортиста на старту турнира играће против Филипа Колшрајбера који га је савладао пре неколико недеља у Индијан Велсу. Он је заједно са осталим играчима био гост Алберта другог, принца од Монака.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.585.030 евра.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара