Ђоковић: Да будем искрен, изгубио сам фокус

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић био је врло самокритичан после меча са Аргентинцем Федериком Делбонисом. Уз похвале противнику, Новак је истакао да је у једном делу меча изгубио концентрацију што је његов супарник умало искористио да начини изненађење на турниру у Мајамију.

После велике борбе у три сета Новак Ђоковић је савладао Аргентинца Федерика Делбониса са 2:1 по сетовима 7:5, 4:6, 6:1 и пласирао се у осмину финала турнира у Мајамију.

"Да будем искрен, изгубио сам фокус. Требало је да будем ментално јачи у првом сету и на крају другог. Успео сам да играм веома добро у последњим гемовима првог сета, да направим брејк и поведем, али сам онда одиграо неколико лоших", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је посебно нагласио одличну игру Аргентинца Федерика Делбониса.

"Свака част и Федерику. Контролисао је темпо, а ја сам се повукао. Нисам имао дубину у ударцима и он је то искористио. Мислим да су прва два или три гема трећег сета била одлучујућа. Борио сам се, трудио да будем пристутан и да повратим позицију на терену. Последња четири гема су била фантастична, тако да сам на добар начин завршио", додао је Новак.

И о наредном противнику у осмини финала Роберту Баутисти-Агуту Ђоковић је имао само речи хвале када је на инсистирање новинара анализирао његов стил игре.

"Мислим да добро ударам лоптицу, само ми је потребно мало више константности, да држим висок ниво игре током целог меча. То ће бити оно што ће победити у дуелу са Баутистом. Он је један од тенисера који вас тера да се око сваког поена максимално потрудите. Не прави много грешака и трчи доста", закључио је Ђоковић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво