Новак се мучио у првом сету, али победом почео мастерс у Мајамију

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успешно је стартовао на мастерсу у Мајамију, победом над Бернардом Томићем из Аустралије, резултатом 7:6 (7-2), 6:2.

Ђоковић није блистао, али је одиграо онолико колико му је потребно да забележи тријумф и већ тако направио корак више него прошле године, када је поражен на самом почетку од Беное Пера.

Остварио је и шесту победу у исто толико међусобних дуела против 26-годишњака из Аустралије и сваки следећи успех на турниру значиће нове бодове.

Мањак мечева у последње време осетио се у игри Ђоковића, који није био превише сигуран у уводној фази сусрета. У другом гему на сервис ривала пропустио је брејк прилику, да би потом одиграо можда и најлошији гем од почетка 2019. године.

Направио је једну неизнуђену и две узастопне двоструке сервис грешке, а Аустралијанац је фантастичним ритерном из форхенда те поклоне претворио у први брејк.

Међутим, успео је Новак веома брзо да се регрупише и, иако се чинило да ће Томић материјализовати стечену предност, Ђоковић је узвратио рибрејком. Спасао је две гем-лопте и своју прву прилику претворио у 3:3.

Бернард је током више од пола сата игре држао изузетно висок проценат првог сервиса и то му је омогућило да издржи до тај-брејка, али више од тога није могао. У додатном гему освајач 15 гренд слем титула направио је две мини-серије од по три поена и повео са 1-0.

Као што то обично бива, притисак је спласнуо по добијању првог сета, док је на другој страни ниво игре противника почео да опада. Ђоковић је одузео сервис Томићу препустивши му само један поен и од тада се није освртао.

Направио је још један брејк у самом финишу и завршио посао за нешто више од 70 минута игре.

Он је тако донео Србији донео учинак од 2-1 у петак јер је претходно Душан Лајовић забележио велики тријумф после преокрета над Кеијем Нишикоријем, док је Јанко Типсаревић у два тесна сета поражен од Роберта Баутисте Агута.

Новак ће у трећој рунди имати помало неочекиваног ривала – биће то Федерико Делбонис из Аргентине, који је након велике борбе савладао Аустралијанца Џона Милмана.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7,97 милиона долара.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво