Типсаревић у два тесна сета поражен од Баутисте Агута

Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у треће коло мастерса у Мајамију. Типсаревић је у свом другом мечу на Флориди поражен од Роберта Баутисте Агута из Шпаније са 7:6 (7-3), 6:4.

Јанко је пружио сасвим солидан отпор фаворизованом ривалу, али то није било довољно да унесе резултатску неизвесност.

Типсаревић је несигурно почео меч и у своја прва два гема морао да спасава укупно пет брејк лопти. Када је то учинио, ослободио се притиска и у петом гему одузео сервис ривалу. Међутим, Баутиста Агут је моментално узвратио, а онда нешто касније дошао до предности добивши тај брејк.

Роберто је одлучујући корак направио у завршници другог сета, претходно су разменили по један брејк, али је он опет успео да пронађе права решења када је то било потребно. На крају, посао је завршио за округло два сата игре.

Тренутно 22. играча на АТП листи у следећој рунди очекује окршај са победником меча Гвидо Андреоци - Фабио Фоњини.

Међутим, ни Типсаревић се из Мајамија не враћа незадовољан - после дуго времена је остварио победу на турниру из серије 1.000 и очекује га скок од 72 места, па ће бити 381.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7,97 милиона долара.

Ток меча:

01.51 - Крај меча, пораз Типсаревића у другом колу! Сада није успео да понови повратак с почетка сета и Шпанац је без изгубљеног поена добио последњи гем у мечу. Јанко је скупо продао кожу, али је поражен резултатом 7:6 (7-3), 6:4.

01.48 - Типсаревић посустао и претрпео брејк! У најгоре време је дошло до пада концентрације. Баутиста Агут ће имати прилику да сервира за треће коло мастерса у Мајамију!

01.32 - После бурног почетка другог сета ушло се у мирнији ритам и гемови сада иду "уз сервис". Резултат је 4:4.

01.23 - Типсаревић узвраћа брејком! Слична ситуација виђена је као средином првог сета, али су сада улоге обрнуте. Српски тенисер по губитку брејка прави рибрејк и изједначава на 2:2.

01.12 - Јанко претрпео брејк на почетку другог сета! Кола су кренула низбрдо, Баутиста Агут раним брејком у другом делу игре преузима потпуну контролу над мечом.

01.03 - Типсаревић изгубио први сет! Иако је добио први гем у тај брејку, Типсаревић није могао до предности. Противник је везао пет поена и тиме решио дилеме, па Шпанац задаје први ударац - 6:7 (3-7).

00.54 - Играће се тај брејк! Победника првог сета одлучиће додатни гем јер су обојица успела да успоставе добар ритам код сервиса и дошли до 6:6.

00.47 - Ушло се у неизвесну завршницу сета, Јанко је неутралисао и прву сет лопту Баутисте Агута и некако успео да поново успостави резултатски егал.

00.35 - У очигледној кризи нашао се Типсаревић након што је олако испустио стечену предност. Срећом, није дозволио да противник настави серију гемова и дође надомак првог сета, па је изједначио на 4:4.

00.29 - Шпанац сада много лакше осваја гем и враћа предност на своју страну.

00.25 - Јанко моментално испустио предност! Овога пута није успео да се извуче из неугодне ситуације. Баутиста Агут је пропустио прву шансу, али другу није и изједначио је на 3:3.

00.19 - Типсаревић прави брејк! Пропуштене прилике утицале су на то да шпански играч одигра нешто стегнутије у петом гему. Код резултата 30:30 Типсаревић је био концентрисанији, добио два поена и повео 3:2.

00.14 - Наставило се Јанково мучење приликом сервиса, али срећом без већих последића. Пошто је Баутиста Агут уписао други лаган гем, Србин се опет суочавао са проблемима. Сада је елиминисао две шансе за ривала и успео да врати егал - 2:2.

00.01 - Типсаревић је већ у првом гему у којем је сервирао морао да спасава брејк лопте. Роберто је преокренуо од 40:15 и три пута долазио до шанси, али се наш играч извлачио у сва три наврата и изједначио на 1:1.

23.57 - Шпански играч отворио је дуел својим сервисом и сигурно уписао први гем.

23.51 - Меч Типсаревића и Баутисте Агута је почео!

Дуел у Мајамију биће њихов трећи међусобни, а Шпанац води са 2-1.

Први пут састали су се 2013. године у Индији где је славио Типсаревић, да би потом у наредна два сусрета бољи био Шпанац (Русија 2013. и Канада 2015. године).

Јанко Типсаревић је у првом колу био бољи од Американца Клана са 2:0 (6:3, 6:3), док је Баутиста-Агут био слободан.

Типсаревић је тренутно због повреде пао на чак 453. место на АТП ранг листи, док је Агут 25.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво