Руседски отписао Федерера: Новак због Вајде фаворит у Мајамију

Крег Руседски, некада четврти тенисер света, сматра да ће Новак Ђоковић освојити титулу на мастерсу у Мајамију.

Бивши први рекет Велике Британије верује да ће Ђоковић бити најбољи без обзира на изненађујућу елиминацију из Индијан Велса прошле недеље.

"Новак Ђоковић ће поново бити у фокусу", рекао је Руседски.

Руседски је у претходном периоду био наклоњен Роџеру Федереру, али сада не види Швајцарца као неког ко може до саме завршнице, упркос томе што је у Калифорнији играо финале и што у Мајамију неће бити Рафаела Надала.

"Мислим да Новак мора бити фаворит јер се Вајда вратио. Требало би да лако прође првих неколико рунди и он ће бити човек којег треба победити. Доминик Тим ће имати још једну добру недељу јер су овде услови спори и ветровитији. Бирам Новака за победика, верујем да ће послати поруку противницима", додао је.

Са њим није сагласна Данијела Хантухова, некадашња словачка играчица која је у једном тренутку била пета на WТА листи.

"Ипак ћу се одлучити за Роџера. Тако жарко желим да освоји трофеј", казала је Хантухова.

Ђоковић је до сада шест пута подизао трофеј у Мајамију, више него на било ком мастерсу и то га чини рекордером, а уједно је и свој први турнир из серије 1.000 освојио баш ту.

Прошле сезоне је испао на старту од Беноа Пера, али већ сада има прилику да се искупи - у првом колу је слободан, док у другом чека победника сусрета Томаш Бердих - Бернард Томић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи