Александра, Олга и Јанко данас на теренима у Мајамију

Првог дана такмичења на турниру у Мајамију на теренима новог комплекса наћи ће се троје српских тенисера. Јанко Типсаревић ће наступити у првом колу у мушкој конкуренцији, док ће код дама играти Олга Даниловић и Александра Крунић. Дуел Типсаревића и Бредлија Клана моћи ћете да пратите на Другом програму РТС-а.

Типсаревић је у главни жреб другог мастерса у сезони ушао захваљујући "заштићеном ренкингу" и као шеста замена упао уместо повређеног Хуана Мартина дел Потра.

Аргентинац ће поново на паузу због операције, док ће Јанко, који се много мучио у претходне две године да би се вратио такмичењима, турнир отворити против домаћег играча Бредлија Клана.

Њихов дуел други је на програму на главном стадиону "Хард рок" и неће почети пре 18.30 по нашем времену јер претходно један од дербија треба да заврше Викторија Азаренка и Доминика Цибулкова. Директан пренос дуела Типсаревић – Клан биће на РТС 2.

Уколико прескочи прву препреку, Јанко ће играти против 22. носиоца Роберта Баутисте Агута.

Пре њега би свој меч требало да заврши Олга Даниловић – млада српска тенисерка имаће тежак задатак на старту женског сингла, пошто јој је противница Марија Сакари из Грчке, тренутно 49. на ВТА листи.

Њих две неће почети пре 16.30 на терену 6 јер чекају крај дуела Полона Херцог – Лаура Зигмунд.

На терену број 8 око 18 часова по средњоевропском времену требало би да наступи и Александра Крунић, чија је противница Сара Сорибес Тормо из Шпаније. У случају тријумфа, Крунићева иде на Дону Векић, која је слободна на старту.

Александра и Олга једине су представнице Србије у женском синглу Мајамија, док ће у мушком осим Типсаревића играти Новак Ђоковић, Душан Лајовић, Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић.

Ђоковић чека бољег из сусрета Томаш Бердих - Бернард Томић, Лајовић још не зна са којим квалификантом ће играти, Крајиновић ће "рекете укрстити" са Ернестсом Гулбисом, док ни Кецмановића не чека лак посао јер му је ривал Пјер-Иг Ербер.

Подсетимо, организатори у Мајамију су од самог старта имали проблеме, па су због константне кише у уторак морали да одложе за среду све мечеве у женској конкуренцији.

Наградни фонд турнира на Флориди у обе конкуренције је 7,97 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи