Осаку тужи први тренер и тражи јој два милиона долара

Прва тенисерка света Наоми Осака поред проблема које има на терену у последњих неколико недеља, суочава се и са онима које немају много везе са тенисом.

Осака је после титуле на Аустралијан опену у паду форме узрокованом променом тренера Саше Бајина, али јој веће недаће прави човек са којим је почела да се бави "белим спортом".

Јапанка је морала да ангажује престижног адвоката из Њујорка јер јој је стигла тужба од Кристофа Жана, првог тренера са којим је сарађивала.

Жан, који је радио са Наоми док је имала 13 година и њеном млађом сестром Мари Осаком, тврди да је њихов отац потписао уговор с њим, према којем 20 одсто зараде Осаке током каријере припада ментору.

Према писању листа "The Sun Sentinel", постоји уговор закључен на једној страни између Жана и Осакиног оца из марта 2012. године. У њему пише да тренеру иде 20 одсто зараде од турнира и спонзорских уговора обе сестре током "неодређеног периода".

Према званичном ВТА сајту, Осака је зарадила у каријери више од 10,8 милиона долара, тако да потраживање није мање од 2 милиона америчких новчаница.

Он је чак доставио и копију уговора суду у Флориди.

"Нисам желео ово да радим, али последњи пут када сам разговарао са Максом, рекао ми је да узмем адвоката. И ја сам узео адвоката", рекао је Жан који је одрастао на Хаитију одакле је Осакин отац, а са тенисеркама је највише радио на физичкој припреми.

"Била је дебела. Само би седела и била уморна. Отац ми је рекао да је јела много, а ја сам водио напоран програм. Терао сам их да много трче и раде велики број вежби.

Због читаве ситуације Наоми је ангажовала Алекса Спира, познатог њујоршког адвоката који је претходно радио са музичком звездом Џеј-Зијем, бизнисменом Робертом Крафтом и бројним НБА играчима. Један од најпознатијих његових случаја јесте онај када је бивши НФЛ играч Арон Ернандес ослобођен оптужби за двоструко убиство у Бостону.

"Иако не чуди што би метеорски успон Наоми која је постала међународна икона и инспирација довео до неких лажних тврдњи, овај 'глупи' уговор који она никада није видела или потписала, а у којем пише да са 14 година дели зараду са неким, посебно је апсурдан", истакао је Спиро у писаној изјави.

Осака је после раскида са Бајином ангажовала Џермејна Џенкинса.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво