Тим срушио Федерера за први мастерс у каријери!

Аустријски тенисер Доминик Тим срушио је великог Роџера Федерера и дошао до највећег трофеја у каријери. Тим је у финалу Индијан Велса савладао Федерера после преокрета са 3:6, 6:3, 7:5 и освојио свој први мастерс.

Тим је трећи пут играо финале неког турнира из серије 1.000 и први пут славио, освојивши 12. титулу у каријери.

Оно што је занимљиво јесте да је повео са 3-2 у међусобном скору против једног од најбољих играча свих времена који је другу годину заредом заустављен у финалу у калифорнијској пустињи.

Федерер је много боље отворио меч, сјајно је ритернирао и већ на старту дошао до три везане брејк прилике. Аустријанац их је неутралисао, али је попустио и Швајцарац је одмах повео.

Роџер је предност одржавао до седмог гема када је Тим успео да се резултатски врати, пре него што је поново одузео сервис противнику и одсервирао за 1-0 у сетовима.

Када је у трећем гему другог дела игре дошао до брејк шанси, чинило се да ће успети да направи одлучујући корак ка тријумфу, али тако није мислио момак из Винер Нојштата. Кренуо је да удара агресивније, бекхенд је прорадио и са неколико изузетних пасинг шотова се извукао, а потом и он дошао до брејка.

Федерер је у тим тренуцима "лутао", није проналазио најбољу тактику, па је Доминик без превеликих проблема изједначио на 1-1.

Одлучујићи сет све до самог финиша био је најмање неизвестан јер су обојица била веома сигурна приликом сервиса. Тим се извукао у деветом гему када је противник озбиљно запретио, пре него што је фуриозном серијом комплетирао највећу победу у каријери после два сата и два минута игре.

Такође, овај успех омогућио му је скок од неколико позиција и од понедељка ће бити четврти играч на АТП листи, што ће му бити пласман каријере.

Њему је за победу припао победнички чек од 1,35 милиона долара.
 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво