Канадска сензација освојила Индијан Велс

Канадска тенисерка Бјанка Андреску комплетирала је најбољу недељу у каријери и освојила титулу у Индијан Велсу. Тинејџерка је у финалу турнира из Премијер Мандатори категорије савладала Немицу Анџелик Кербер резултатом 6:4, 3:6, 6:4.

Девојка рођена 2000. године тако је дошла до првог трофеја у свом првом финалу у каријери и направила једну од највећих сензација у скоријој историји женског тениса јер је у главни жреб упала захваљујући специјалној позивници организатора.

Од почетка сезоне има учинак од 28 победа и само три пораза, док је у калифорнијској пустињи забележила неколико топ 20 победа - над Ћијанг Ванг, Гарбиње Мугурусом, Елином Свитолином и сада Кербер.

Финални дуел отворила је брејком којим је стекла потпуну контролу, док са друге стране Немица није имала апсолутно никакав ритам. Предност је била довољна да се поведе 1-0, да би двострука гренд слем шампионка узвратила у другом делу.

Одузела је противници сервис у четвртом гему и то јој је било да избори одлучујући сет.

Он је почео дугим гемовима на обе стране, Бјанка је осећала болове у десном рамену, али је издржала до краја. Иако је испустила вођство кад је сервирала за меч, направила је нови брејк за највећи успех у каријери после два сата и 18 минута игре.

Андреску ће осим једног од најважнијих пехара на свету добити и 1.000 бодова, па ће направити огроман скок и од понедељка бити 24. играчица света. Импресиван напредак за некога ко је сезону почео на 158. месту ВТА листе.

"Честитке Анџелик, било је сјајно делити терен са тобом. Ти си велика шампионка и инспирација. Надам се да ће овај тријумф бити инспирација за све младе спортисте. Ако сањате велике снове и радите напорно, знајте да је могуће остварити много тога. Овај моменат је постао реалност и осећај је феноменалан", изјавила је Андреску.

Њој је за победу припао победнички чек од 1,35 милиона долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара